Főoldal Filmek FEJTÁGÍTÓ: Thanos miért csak csettintés útján tudta használni a Végtelen Köveket?
Filmek

FEJTÁGÍTÓ: Thanos miért csak csettintés útján tudta használni a Végtelen Köveket?

Thanos egy csettintéssel eltörölte a fél univerzumot.

227
Thanos Végtelen Kesztyű

A Marvel Moziverzum egyik legikonikusabb pillanata volt, amikor Thanos a Bosszúállók: Végtelen háborúban csettintett, és ezzel kiirtotta a fél univerzumot. Bizonyára sokakban felmerült a kérdés, hogy miért csak csettintés útján lehetett használni a Végtelen Köveket, mikor az elemi kristályok más tulajdonságaira elég volt gondolni, majd ökölbe szorítani a Végtelen Kesztyűt.

Hosszú út vezetett a Végtelen háborúig, hiszen a Marvel Studios éveken keresztül építette a történetet, apránként mutatta be a Végtelen Kövek erejét. Bár Thanos vendégszerepet kapott több filmben is, végig a háttérből irányította csak a szálakat. Az Őrült Titán célja nem más volt, mint megszerezni mind a hat Végtelen Követ, s az erejükkel megfelezni az univerzumot, hogy egyensúlyt teremtsen egy jobb élet reményében. A Bosszúállók mindent elkövettek, hogy megfékezzék Thanos ördögi tervét, nem jártak sikerrel, s a Titán megtette.

A Galaxis Őrzőinek és Thornak a filmben Gamora elmeséli, hogy mi volt apja (Thanos) terve. Mielőtt Thanos kényszerítette volna Eitrit a törpöt, hogy elkészítse számára a pusztító fegyvert, leigázta szülőbolygóját a Titánt, majd bolygóról-bolygóra harácsolásba kezdett. Később rájött Thanos, hogy a Végtelen Kövek erejét erre a célra is felhasználhatja, ezért lányait a kristályok felkutatására küldte. De nagy árral fizetett értük, fel kellett áldoznia lányát a Lélekkőért.

Valójában azonban a Végtelen Kövek aktiválásához nem kellett semmilyen fizikai mozdulatot tenni, nem kellett sem ökölbe szorítani, sem csettinteni, mert a Végtelen Kesztyű enélkül is elvégezte volna dolgát. Christopher McFeely, a Végtelen háború társírója magyarázta ezt korábban, hogy ők ragaszkodtak a fizikai mozdulatokhoz, de arra nem kaptunk választ, hogy Thanos miért nem ökölbe szorította a kezét. A választ a képregényekben kell keresnünk, mégpedig Jim Starlin művében, aki történetesen Thanos megalkotója. Az író elmagyarázta, hogy miközben az Infinity Gauntlet #1 számot írta, a csettintés tűnt a legelutasítóbb gesztusnak összevetésképpen azzal, amire Thanos gondolhatott. Starlin soha nem gondolta, hogy csaknem 30 évvel a karakter megrajzolása után a csettintés ilyen nagy jelenség lesz a popkultúrában, ugyanakkor leszögezte, hogy Thanosnak nem volt szüksége csettinteni az ujjaival, hogy működésre bírja a Végtelen Köveket. Ez amolyan filmes kelék volt, ami jól mutatott a vásznon. A készítők ezzel a mozdulatsorral szerették volna ábrázolni, hogy éppen a kristályokat használja.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Transformers: A fenevadak kora
Filmek

Mit kell tudni Optimus Primalról, a Transformers: A fenevadak kora nagy gorillájáról?

Mit kell tudni erről a hatalmas gorilláról, akit a Transformers: A fenevadak...

Bosszúállók: Végtelen háború
Filmek

A Bosszúállók: Végtelen háború elejéről kivágtak egy 45 perces jelenetet, amiben Thanos megszerezte a Hatalomkövet

Thanos harácsolásáról szólt volna, ahogy leigázza Xandart és megszerzi a Hatalomkövet.

Sorozatok

Ismerjük meg a Mandalore teljes történelmét A mandalóri 3. évad bemutatója előtt

A mandalóri 3. évad bemutatója előtt hosszasan bemutatjuk, kik azok a mandalóriak....

Bosszúállók: Végjáték
Filmek

James Cameron tud azonosulni Thanos döntésével, hogy egy csettintéssel kiirtsuk a fél univerzumot

Thanos egy csettintéssel megoldott minden problémát, amivel James Cameron is egyet tud...