Wide Screen
Image default
Filmek

FEJTÁGÍTÓ: Thanos miért csak csettintés útján tudta használni a Végtelen Köveket?

Thanos egy csettintéssel eltörölte a fél univerzumot.

A Marvel Moziverzum egyik legikonikusabb pillanata volt, amikor Thanos a Bosszúállók: Végtelen háborúban csettintett, és ezzel kiirtotta a fél univerzumot. Bizonyára sokakban felmerült a kérdés, hogy miért csak csettintés útján lehetett használni a Végtelen Köveket, mikor az elemi kristályok más tulajdonságaira elég volt gondolni, majd ökölbe szorítani a Végtelen Kesztyűt.

Hosszú út vezetett a Végtelen háborúig, hiszen a Marvel Studios éveken keresztül építette a történetet, apránként mutatta be a Végtelen Kövek erejét. Bár Thanos vendégszerepet kapott több filmben is, végig a háttérből irányította csak a szálakat. Az Őrült Titán célja nem más volt, mint megszerezni mind a hat Végtelen Követ, s az erejükkel megfelezni az univerzumot, hogy egyensúlyt teremtsen egy jobb élet reményében. A Bosszúállók mindent elkövettek, hogy megfékezzék Thanos ördögi tervét, nem jártak sikerrel, s a Titán megtette.

A Galaxis Őrzőinek és Thornak a filmben Gamora elmeséli, hogy mi volt apja (Thanos) terve. Mielőtt Thanos kényszerítette volna Eitrit a törpöt, hogy elkészítse számára a pusztító fegyvert, leigázta szülőbolygóját a Titánt, majd bolygóról-bolygóra harácsolásba kezdett. Később rájött Thanos, hogy a Végtelen Kövek erejét erre a célra is felhasználhatja, ezért lányait a kristályok felkutatására küldte. De nagy árral fizetett értük, fel kellett áldoznia lányát a Lélekkőért.

Valójában azonban a Végtelen Kövek aktiválásához nem kellett semmilyen fizikai mozdulatot tenni, nem kellett sem ökölbe szorítani, sem csettinteni, mert a Végtelen Kesztyű enélkül is elvégezte volna dolgát. Christopher McFeely, a Végtelen háború társírója magyarázta ezt korábban, hogy ők ragaszkodtak a fizikai mozdulatokhoz, de arra nem kaptunk választ, hogy Thanos miért nem ökölbe szorította a kezét. A választ a képregényekben kell keresnünk, mégpedig Jim Starlin művében, aki történetesen Thanos megalkotója. Az író elmagyarázta, hogy miközben az Infinity Gauntlet #1 számot írta, a csettintés tűnt a legelutasítóbb gesztusnak összevetésképpen azzal, amire Thanos gondolhatott. Starlin soha nem gondolta, hogy csaknem 30 évvel a karakter megrajzolása után a csettintés ilyen nagy jelenség lesz a popkultúrában, ugyanakkor leszögezte, hogy Thanosnak nem volt szüksége csettinteni az ujjaival, hogy működésre bírja a Végtelen Köveket. Ez amolyan filmes kelék volt, ami jól mutatott a vásznon. A készítők ezzel a mozdulatsorral szerették volna ábrázolni, hogy éppen a kristályokat használja.

Még több a témában...

FEJTÁGÍTÓ: A Bosszúállókon is túltesz Kang, a hódító

Kiss Zita

A Marvel tisztázta, hogy a Bosszúállók: Végjáték után mi történt a Végtelen Kövekkel

Kévés Bence Mihály

FEJTÁGÍTÓ: A Marvel most elárulja, hogy kit gyilkolt meg Thanos még 2016-ban

Kiss Zita

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat