Főoldal Filmek FEJTÁGÍTÓ: Amerika Kapitány egy vadonatúj szupererőt kapott
Filmek

FEJTÁGÍTÓ: Amerika Kapitány egy vadonatúj szupererőt kapott

Amerika Kapitány szuperképességei ideiglenesen egy vadonatúj erővel bővülnek.

68
Amerika Kapitány

Amerika Kapitány szuperképességei ideiglenesen egy vadonatúj erővel bővülnek.

Amerika Kapitány egy vadonatúj szupererőre tesz szert, hogy legyőzhesse egykori barátját Namort, a Torpedót, aki egy tengerész és egy atlantiszi hercegnő gyermeke, Atlantisz uralkodója. Steve egykori harcostársával való kapcsolata, ahogy azt az Invaders képregénykockái megörökítették, erősen megingott. A Bosszúállók olvasói tudják, hogy Atlantisz királya, víz alatti birodalmának védelmében, folyamatosan támadja a szárazföldet. Namor előrukkol egy vegyi fegyverrel, ami képessé teszi az embereket arra, hogy a víz alatt is lélegezhessenek. Fekete Párduc kísérletei a szer hatásának visszafordítására sikertelenek bizonyulnak, ám Amerika Kapitány és Bucky Barnes nem lát más megoldást az atlantiszi problémákra, minthogy használják Namor találmányát, s ezzel Kapi és Bucky egy vadi új szuperképességhez jutnak. Igaz Barnesnak ez okoz némi gondot, tekintve, hogy titkos küldetésüket nehéz egy óriási vörös csillaggal fémjelzett nagy acélkarral végigcsinálni, így Bucky, szó szerint, egy kézbe veszi az irányítást.

Namor

Természetesen Namor is azon képregénykarakterek közé tartozik, akinek nagy esélye lehet filmes megjelenésre. Főleg, hogy több Marvel-filmben is rejtett utalást találhatunk Namorra és Atlantiszra. Először a Vasember 2-ben tűnik fel egy megjelölt hely az Atlanti óceán felett a Shield térképén, majd az Amerika kapitány: A tél katonája moziban tesznek szintén némi utalást erre az alkotók. A film egy francia terroristák által elfoglalt hajó megmentésével kezdődik, Amerika Kapitánnyal és Romanoff ügynökkel az élen. A fő érdekesség a hajó neve: Lemurian Star. Lemuria, egy az Indiai Óceánhoz tartozó sziget volt, ami az 1800-as években elsüllyedt. Egyes elméletek szerint, Lemuria még az Atlantiszit is megelőző ősi civilizáció lakhelye volt.

Ezt a földrajzi lábjegyzetet és a köré épült titokzatosságot használta fel tehát ötletként a Marvel Képregények, ahol a Nagy Kataklizmaként ismert esemény hatására Atlantisz és a Deviánsok által vezérelt Lemuria egyszerre süllyednek el. Amennyiben a Marvel Moziverzumban megjelenik Lemuria legendája, akkor ez Atlantiszra is utalást jelent. A legnépszerűbb elmélet szerint azonban Namor a Fekete Párduc történetének antihőseként bukkanhat majd fel. A Bosszúállók:Végjátékban Okoye megemlíti az afrikai partok menti, víz alatti földrengéseket, célozva egy atlantiszi felkelésre. Igaz, ez még nem közvetlen bizonyíték arra, hogy a közeljövőben megfilmesítik Namor történetét, pláne, hogy jogi problémákat is magában hordoz a téma, hisz Namor nem más, mint a marveli Aquamen, és mivel a karakter jogait a Universal kezeli, ezért egy marveli Atlantisz film megvalósítását a rivális stúdió akadályozhatja, de azért azt tudjuk, hogy általában az ilyen Easter Egg-ek, előre jelezhetik az Marvel Moziverzum jövőbeli filmes irányvonalát.

Amerika Kapitány és Natasa

Az Invaders új száma tehát úgy néz ki, összehozza a korábban, a II. Világháborúban megismert hős csapatot: Amerika Kapitányt, Bucky Barnset és az eredeti Emberi Fáklyát: Jim Hammondot. A képregény visszarepít minket azokba az időkbe mikor még mindannyian egy oldalon álltak és szoros kötelék fűzte össze őket, és mikor Kapi és Bucky még reménykedtek abban, hogy megegyezhetnek Namorral. (találkozhattak már akkor?)

Steve kicselezi az atlantiszi őröket, de bajba kerül a küldetés végére, ugyanis mikor kievickél a vízből, kénytelen zihálva belátni, hogy nem tud levegőt belélegezni. Átmenetileg úgy oldja meg a problémát. hogy sisakja alá vízzel teli maszkot húz. Nyilvánvalóan azonban nem elégedett az állapotával, hisz azért lássuk be, Ő mégis csak a Marvel egyik legerősebb, de szárazföldi szuperhőse.

A történet dupla csavarral zárul. Steve újdonsült szuperereje, egy gyógymódnak köszönhetően ugyanis megszűnik, de Namor is hasonlóképpen jár és hús vér emberré válik. Említettem már, hogy hőseink mind egy szigeten rekednek?

Azt, hogy milyen jövő vár Amerika Kapitány rettegett ellenségére, megtudhatjuk az Invaders#11 számából, ami november 13-án kerül a boltok polcaira.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
Filmek

Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról

Több pletykát is olvasni lehetett a Zsivány Egyes forgatásáról.

Taylor Swift Ryan Reynolds
Filmek

A Deadpool 3. sztárjaival szurkolt Taylor Swift – már spekulálnak az énekesnő cameójáról

Arról spekulálnak a rajongók, hogy melyik karaktert játszhatja majd Taylor Swift a...

Fűrész X
Filmek

A Fűrész X megkapta a legdurvább korhatár-besorolást a magyar mozikban

A Fűrész X annyira durva lett, hogy csak 22 és 5 óra...

Fűrész X
Filmek

A szomszédok kihívták a rendőrséget a Fűrész X vágójára, sikoltozásra lettek figyelmesek

A Fűrész X rendezője elárulta, hogy vágás közben a rendőrség kopogtatott az...