Főoldal Filmek Ezt a cameo-jelenetet biztosan törölték a Doctor Strange az őrület multiverzumában forgatókönyvéből
Filmek

Ezt a cameo-jelenetet biztosan törölték a Doctor Strange az őrület multiverzumában forgatókönyvéből

Sok változáson ment keresztül a Doctor Strange 2. forgatókönyve, és ettől a jelenettől biztosan megfosztották a rajongókat.

440
Doctor Strange az őrület multiverzumában
Forrás: Marvel Studios

A Doctor Strange az őrület multiverzumában jelmeztervezője egy korábban adott interjúban arról beszélt, kezdetben tervben volt, hogy Tom Holland Pókembere is feltűnik a Doctor Strange folytatásában, amíg a világjárvány nem rondított bele az elképzelésbe, s végül elvetették az ötletet.

A világjárvány óriási hatással volt az MCU-ra, mert egyfelől jelentősen át kellett alakítani a megjelenési időpontokat, több film bemutatóját is el kellett halasztani, de arra is volt példa, hogy nem az eredetileg bejelentett sorrendben jöttek ki a produkciók. A Doctor Strange folytatása például a Pókember: Nincs hazaút előtt kellett volna megjelennie, így például America Chavez felvezetőjeként szolgált volna a film. Az ő képessége, hogy portálokat nyithat különböző világokba, így érkezhettek volna a 616-os Földre a barátságos és közkedvelt falmászó variánsai is a gonoszok mellett.

Egy újra elővett interjúban a Doctor Strange folytatásának jelmeztervezője, Graham Churchyard megerősítette a terveket, hogy Tom Holland Pókembere is szerepelt volna a filmben, méghozzá egy nagyon rövid cameo-jelenetben.

A korai koncepciórajzok alapján azt láthattuk volna, hogy Peter meglátogatja a Legfőbb Varázslót, miközben Doctor Strange az ágyban fekszik betegen, bár ettől eltekintve semmilyen másik kontextust nem ismerünk a találkozásukról. Könnyen lehet, hogy ez vezette volna fel a falmászó harmadik filmjét.

Sok jelentősége nem lett volna a találkozónak, inkább csak Sam Raiminek akartak kedvezni vele, aki így hosszú évek után ismét forgathatott volna egy jelenetet a Pókemberrel. Erre talán lehetősége lesz a jövőben, mivel ha a Bosszúállók: Titkos háború pletykái beigazolódnak, akkor kap egy második esélyt.

A Marvel Studios új filmje, a Doctor Strange az őrület multiverzumában feltárja az MCU multiverzumának kapuját, és messzebbre merészkedik, mint eddig bármikor. Doctor Strange az ismeretlen felé veszi az irányt, és néhány új és régi misztikus szövetségessel az oldalán átszeli a multiverzum észbontó és veszedelmes alternatív valóságait, hogy megütközzhessen egy rejtélyes új ellenséggel.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában már streamelhető a Disney+-on.

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Russo
BREAKINGFilmek

A Russo testvérekkel a Bosszúállók 5. és a Titkos háború rendezéséről egyeztet a Marvel Studios

Russo testvérek és a korábbi írók menthetik meg a következő két Bosszúállók-filmet.