Ezért elemesek még az Xbox kontrollerei

Egészen egyedi oka van, hogy miért nem tértek még át az akkumulátor használatára.

Rengeteg kritika éri a redmondiakat az Xbox irányítóeszköze miatt, hiszen a Sony már régen megoldotta, hogy gyárilag akkumulátor kerül a DualShock-ba/DualSense-be. Ez egyrészt sokkal környezet barátabb, másrészt többek szerint kényelmesebb és elegánsabb megoldás is. Persze szólnak ez ellen érvek is, hiszen az elemet akár ki is lehet cserélni és játék közben sem kell túlságosan aggódnunk. Bármikor kényes szituációba kerülünk, elég egy új pár és folytathatjuk tovább.

Az Xbox azonban úgy néz ki, nem ilyen megfontolás miatt nem használ már akkumulátort. A Duracell egyik vezető marketinges munkatársát sikerült megszólaltatni az ügyben, aki érdekes részleteket árult el. Folyik már egy megállapodás nagyon régen a nyuszis elemgyártó és a Microsoft között, amelyik az Xbox és a kontrollere első szállítású energiahordozóiról szól. Luke Anderson elmondása alapján szerződésben állnak, így az irányítóknak még egy idei AA elemről kell működniük.

Ez a megoldás jó lehet a Microsoftnak is, hiszen a partneri megállapodás mellett azért tudnak eladni egy pár play&charge kitet is, ami szintén szép profitot tud hajtani számukra. Érdekes információ, főleg abban a tekintetben, hogy a redmondiak már vizsgálgatják, hogyan tudnának a DualSense-hez hasonló extra tulajdonságokat hozzáadni a saját irányítójukhoz is. Ilyen szempontból lemaradásban vannak, hiszen a legnagyobb rivális olyan érzetet tud adni, ami egészen egyedi az egész iparágban.

Total
1
Shares
Previous Article

Thor és Odin is az ellenségeink között lesz az új God of War-ban?

Next Article
Bosszúállók: Végjáték

A pletykák szerint Robert Downey Jr. érdeklődik a Star Wars iránt

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!