Ewan McGregor eredetileg lemondott Obi-Wan Kenobi szerepéről

Kevesen tudták, de Ewan McGregor színész anno majdnem nemet mondott a Star Wars szereplésre.

Kevesen tudták, de Ewan McGregor színész anno majdnem nemet mondott a Star Wars szereplésre.

Annak ellenére, hogy az előzménysorozat sokak szerint – a rajongók és kritikusok egyaránt úgy gondolják – nevetségesre sikerült, abban viszont mindenki biztos, hogy az egyik legjobb, ami történhetett a franchise-zal, hogy felfedezték Ewan McGregort és a benne rejlő jedi mestert, Obi-Wan Kenobit. A Star Wars: Baljós árnyak castingja alatt a színész még azon törte a fejét, hogy elvállalja-e az ifjú padawan szerepet, végül belement a játékba, és kis túlzással is, de kijelenthetjük, hogy ez volt a legjobb, ami a három részes előzménytrilógiával történhetett.

A napokban a színész elárulta, hogy sokat agyalt a szerepen, s ha nem lett volna George Lucas, akkor könnyedén hátat fordított volna a filmnek. McGregor állítása szerint a Kenobi karaktere túltett minden korábbi filmes szerepén – mainstream -, és nem volt benne biztos, hogy el tudja majd játszani az 1999-es Episode I részben, s emiatt több álmatlan éjszakája is volt, de szerencsére meggondolta magát. A FemaleFirst idézett néhány mondatot színésztől, amit a Telegraph című magazinnak adott az elmúlt napokban:

Star Wars (Csillagok háborúja) mégis csak egy Star Wars, ezen nőttem fel. Először is, nagyon viszakoztam a szereptől, mert egy “suhanc” városi színésznek láttam magam a filmekben, melyek a drogokról és más cuccokról szóltak, és tényleg ezt gondoltam magamban. De minél közelebb kerültem a filmhez (Star Wars), annál jobban akartam a szerepet, és nem a pénzért vállaltam el, bár tény, hogy jól megfizettek érte. Az olyan fajta hozzáállás teljesen nevetséges volt akkoriban, és éppen ezért nem szerettem Hollywoodot. George Lucas különösen utálta ezért Hollywoodot, így ő inkább San Franciscoban tartózkodott, ha tehette.

Volt egy másik eset is, mely szintén közre játszott, hogy Ewan McGregor kapja az ikonikus jedi mester szerepét a szágában. McGregor azt hitte, hogy ő kapta meg 2000-ben bemutatott Danny Boyle által rendezett A part film főszerepét, ám a rendező választása másra esett. A forgatókönyv végül az lett, hogy McGregor megharagudott a rendezőre, hiába értek el filmes sikereket a korábbi években, egyszerre minden véget ért. A part főszerepét végül Leonardo DiCaprio kapta meg, amit Ewan McGregor árulásként élt meg. Így magyarázta az esetet:

Akkoriban úgy éreztem, hogy mint színész én is részese vagyok az új hullámnak, és szerencsés voltam, hogy Danny rendező egyik színésze voltam. Éreztem valamit, ami sokkal nagyobb lehet, mint a Sekély sírhat, vagy Az élet sója filmek. Ahogy közeledtünk A part filmhez azt hittem, hogy én fogom majd játszani a szerepet, és még mások is azt mondogatták, hogy enyém lesz a főszerep. Igazi nagy érvágás volt, mikor kiderült, hogy nem én kaptam meg. Hónapokig mondogattam magamnak, hogy én leszek a főszereplő, de a rendező máshogy döntött. Értetlenül álltam ott abban a rosszul kezelt szituációban. Nagyon fájt nekem, és még az önbizalmam is meghorpadt. Nem teljesen értettem őket, hogy mért ezt az utat választották, de később rájöttem, hogy ez Hollywood, ahol minden a dollárról szól.

Azóta szerencsére már tisztázták a nézeteltéréseiket, és kibékültek egymással, olyannyira, hogy a februárban érkező T2: Trainspottingban még szerepet is kapott McGregor. És ha a szerencse is úgy hozza, akkor Ewan McGregor újra jedinek öltözik a jövőben, hiszen ő a legnagyobb esélyese annak, hogy eljátssza a vásznon az Old Ben Kenobi történetet. A színész korábban elmondta, hogy két spin-off részt szeretne magának, ami a Star Wars: A Sith-ek bosszúja és a Star Wars: Egy új remény között játszódna. Egyelőre a Disney és a LucasFilm nem jelentette be, hogy mely filmekkel találkozhatunk majd a második fázisban – amik 2020 után jelennek meg. Évek óta hangoztatják már a filmet, és most a színész nyilatkozataiból is lejött, hogy többről van szó, mint egy halvány reményről. Reméljük, hogy hamarosan többet megtudunk erről, és végre bejelentik, hogy érkezni fog Ewan McGregor színésszel az újabb Star Wars-film.

star-wars-hungary

Total
0
Shares
Previous Article

Ekkor érkezhet az első előzetes a Pókember: Hazatéréshez

Next Article

A Bosszúállók 3 egyik fényképe leplezte le, hogy Doctor Doom visszatért a Marvelhez?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!