Főoldal Játékok Érkezik a következő Call of Duty, a Black Ops Cold War
JátékokBREAKING

Érkezik a következő Call of Duty, a Black Ops Cold War

Mit jelentenek a számok, Alex?

575

Habár a 2019-es Modern Warfare próbált visszanyúlni a gyökerekhez, az utóbbi években a Call of Duty franchise inkább szólt az aktuális trendek követéséről, mint a sajátságai megőrzéséről. A Black Ops III bukása és a WWII felemás fogadtatása egy kampány nélküli, battle royalra építő Black Ops 4-et hozott, amit a Warzone elsöprő sikere követett. Az elmúlt napokban azonban szárnyra kaptak a pletykák, hogy egy idén érkező új epizód felfrissítheti a minőségi single-player élmények emlékét. Az Activison pedig nem várt tovább, ma hivatalos bejelentésre is került a szóban forgó új fejezet.

A Cold War alcímmel fémjelzett új epizód az első Black Ops közvetlen folytatása lesz. A Call of Duty veterán játékosai ennek különösen örülhetnek, ugyanis az eredeti Black Ops a legjobb kampányok egyikét mondhatja magáénak. A történet az 1980-as évek elején, a hidegháború eseményei alatt zajlik majd, és fontos történelmi személyeken vezet majd végig minket. Bejárhatjuk Kelet-Berlint, Vietnámot és a Szovjetuniót, miközben valós történelmi alakok is keresztezni fogják utunkat. Egy Perseus nevű vezetőt követve kell majd megfékeznünk a globális katasztrófát, és az úton társunk lesz egy régi ismerős, Alex Mason is. Egy rendkívül látványos trailer is érkezett a bejelentés mellé, mindenképp ajánlott a megtekintése. (Érdekesség, hogy a The Last of Us Part II mintájára itt is egy New Order szám szól aláfestésként.)

A stúdió további részleteket is megosztott az egyjátékos kampányról. Saját karaktert kreálhatunk a sztori elején, és a döntéseink nagyban befolyásolják majd a történet folyását. Többféle befejezést is feloldhatunk így, de persze az átvezetők és a dialógusok is változhatnak választásainktól függően. Különböző fantázianévvel (lone wolf, paranoid) ellátott profilokat alkothatunk meg, amik illeszkednek játékstílusunkhoz, és különböző előnyökhöz juttatnak minket a csatában. A küldetések megoldására pedig nem csak egy megoldás áll majd rendelkezésünkre, lehetőséget fog adni a játék, hogy feltaláljuk magunkat.

Szó esett a multiplayerről is, amely kifejezetten hosszú időre tervezi lekötni a vásárlókat. A megjelenést követően folyamatosan frissíteni fogják az online részt pályákkal, fegyverekkel és eseményekkel, valamint a Warzone-ban megszokott Battle Pass is helyet kap a játékban. Ettől azonban szorosabb kapocs is összefűzi majd a Warzone és a Cold War többjátékos módját. Egyes felszerelések mindkét címben használhatóak lesznek, függetlenül attól, hogy melyikben szereztük meg őket. A Cold War jelen- és következő generációs változatai pedig cross-play funkcióval rendelkeznek majd.

Visszatér a kultikusan imádott Zombies mód is, a co-op játékmód rajongóinak azonban még várniuk kell a fontos információkra. Az Activison ígérete szerint az elkövetkező hetekben kifejezetten ezt a szegmenst állítják a bejelentések fókuszába. Addig is a következő fontos dátum szeptember kilencedike, ekkor fogja egy livestream keretein belül prezentálni a gameplayt a csapat.

A Call of Duty: Black Ops Cold War november 13-án érkezik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Egy, az alapváltozatnál 10 dollárral drágább csomagban is kapható lesz, ez a verzió a next-gen konzolok megjelenését követően frissíthető lesz PlayStation 5 és Xbox Series X platformokra. Már csak abban kell reménykednünk, hogy nem foglal majd annyi helyet, mint a Warzone.

Szerző

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Stellar Blade
PlayStation

Várakozáson felül teljesített a Stellar Blade, tervben van a PC-s változat

A Shift Up új PS5 exkluzív játéka hangos siker lett, folytatások is...

Stellar Blade
Játéktesztek

Stellar Blade teszt

A nagy port kavart Stellar Blade tényleg olyan jó lett?

GTA VI
Játékok

Megerősítették a GTA VI megjelenési időszakát

2025 őszén tervezik kiadni a várva várt folytatást.