x
Filmek

Eredetileg más címen érkezett volna a Bosszúállók: Végjáték

A Russo testvérek csak a forgatások alatt jöttek rá, hogy a Bosszúállók: Végjáték a tökéletes cím, mert korábban másra keresztelték a filmet.

Eredetileg más címen érkezett volna a Bosszúállók: Végjáték
  • Publishedmájus 8, 2019

A Russo testvérek csak a forgatások alatt jöttek rá, hogy a Bosszúállók: Végjáték a tökéletes cím, mert korábban másra keresztelték a filmet.

Figyelem! A cikk hátralévő részében spoilerelemeket olvashattok a Bosszúállók: Végjáték történetével kapcsolatban!

Nem mindig Bosszúállók: Végjáték volt a Marvel Moziverzum fináléjának a címe, a Russo testvérek sokáig egy másik címen hivatkoztak a projektre. Miután bemutatták a Bosszúállók: Végtelen háborút a mozikban, a rajongók azon kezdtek találgatni, hogy vajon mi lehet a folytatás címe, amit sokáig a Marvel arra hivatkozva nem fedett fel, hogy spoileres a Végtelen háborúra nézve.

Joe Russo elárulta, hogy a munkák elején másra keresztelt az alkotást, ami egyértelmű utalás volt a képregényekre:

Nos, sokáig az Infinity Gauntlet címet viselte.

Akárcsak a Végtelen háború esetében, úgy az Infinity Gauntlet címet is Jim Starling képregényírótól vették kölcsön. Ezek után nagyon úgy tűnik, hogy 2017-ben Zoe Saldana színésznő a forgatások alatt valóban elszólta magát, mikor az egyik interjúban Infinity Gauntletnek nevezte a Bosszúállók 4. részét, de akkor nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget ennek, hiszen még be sem mutatták akkor a Végtelen háborút.

Végül a Bosszúállók: Végjáték címet kapta a film, amire Doctor Strange tett utalást Tony Starknak a Titánon. Anthony Russo a turné során rájött, hogy a Végjáték cím országonként más jelentéssel bír, nem mindenütt végjátékot jelentett a filmben:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Anthony Russo”]Mikor Koreában jártunk reklámozni a filmet, a Disney képviselői odajöttek hozzánk, és azt mondták: Van valami, amit el kell mondanunk. Mikor Doctor Strange azt mondja Tony Starknak a Végtelen háborúban, hogy a végjáték már elkezdődött, azt itt Koreában úgy fordították, hogy nincs remény. Erre én, akkor a filmet Koreában Avengers: No Hope címre keresztelték?[/penci_blockquote]

Alighanem a lehető legjobb döntést hozták Russoék, mikor a Bosszúállók: Végjáték címet választották a Marvel Moziverzum fináléjához. A Végjáték számtalan utalást hordoz, köztük sok karakter utolsó küldetését jelenti, s lényegében a harmadik fázis befejezését, bár tudjuk, hogy hivatalosan a Pókember: Idegenben lesz a jelenlegi szakasz befejezése.

A Pókember: Idegenben országos bemutatója július 4-én lesz.

Russo

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.