Főoldal Filmek Érdekes teória a Loki főgonoszáról, hogy a Megmaradó mire készül a Multiverzummal?
Filmek

Érdekes teória a Loki főgonoszáról, hogy a Megmaradó mire készül a Multiverzummal?

Egy érdekes teória jelent meg a Loki 2. évad 4. epizódja után, hogy miről szól pontosan a Multiverzum.

1k
Jonathan Majors Kang
Forrás: Marvel Studios

A Hangya és a Darázs bemutatta a multiverzumi energiagömböt, egy olyan erővel bíró kis tárgyat, ami képes térben és időben eljuttatni bárkit és bármit bárhová. Miután Janet Van Dyne ellopta ezt a tárgyat, Kang, a Hódító a Hangya segítségét kérte, hogy visszaszerezze, amelynek segítségével főhőseink kiszabadulhatnak a Kvantumvilág fogságából.

Itt a vihar belsejében azt láttuk, ahogy Scott Lang találkozik a variánsaival. Egy érdekes kapcsolatot fedezhetünk fel a Disney+ legújabb sorozatával, ugyanis a Loki 2. évad 4. epizódjában Victor Timely teste a Hangya variánsaihoz hasonlóan előbb spagetti tészta formájúra megnyúlt, majd szó szerint megsemmisült. Az asztrofizikában a spagettifikáció hatás erős gravitációs mezők által okozott árapályhatásnak is nevezik. Ezt úgy képzeljük el, hogy amikor egy tárgy egy fekete lyuk közelébe kerül, elképesztő gravitáció hat közelebbi oldalára. Ilyenkor elkezdődik az úgynevezett spagettifikáció: az égitest szép lassan egy hosszú, tésztaszerű szállá alakul, amely úgy tekereg a fekete lyuk körül, mint spagetti a villán. Ezt a jelenséget láttuk Victor Timely-nél is, amikor belépett az idősugárzóba.

A két jelenet között az összefüggés az, hogy mindkét esetben a Multiverzumi Energiagömb (valamiféle mag) fontos szerepet játszott. Minden döntéssel, amit Scott Lang hozott a filmben, egy új variánsa született, és köztük olyannal is találkoztunk, akiből nem lett Bosszúálló, hanem a Baskin Robbinsban dolgozik kiszolgálóként. Ez történt Victor Timely-vel is, amikor próbálják megjavítani az Időfonót, azonban az idősugárzás annyira megnőtt a leágazások miatt, hogy Victor Timely az erő hatására megsemmisül, az aurája pedig a végtelen téren és időn szétszóródik, vagyis ez nem jelent mást, hogy végtelen számú Kang-variáns született a Multiverzumban. Az elmélet szerint a Fonógép felrobbanása volt az az esemény, amely beindította a Multiverzumot, és amely létrehozta Kang minden egyes variánsát, és a Multiverzum tágulásával csak további variánsok születnek.

Ez volt a Megmaradó ördögi nagy terve. A Loki 1. évad végén bemutatott karakter mindvégig erre készült, az eseményeket pedig szándékosan így alakította. A Jonathan Majors által játszott Megmaradónak tudnia kellett már azelőtt ezt, hogy Loki és társai találkoztak volna vele az első évad végén, hogy az első és eredeti variánsa, Victor Timely-t fel kell áldoznia, veszélyeknek kell kitennie, hogy további variánsok szülessenek. Az Időfonó felrobbanásával nemcsak a Kangok Tanácsa jött létre, hanem a Kang, a Hódító is, aki megnyeri a háborút a Multiverzumban és végül ő lesz a nagy Megmaradó.

92aa8 16977926552178 1920

Ő maradt végül, ő volt az utolsó Kang, aki egyben a teljes történetet ismerte. Ő volt az, aki befolyásolta az eseményeket, hogy a történet során további variánsok szülessenek. Az ő terve volt az is, hogy a TVA felfedezze az akkor még gyerek Victor Timely-ra, aki később találmányával tudatán kívül létrehozza a Multiverzumot. Ha ezek az események nem következnek be, akkor nincsenek leágazások, nem terhelik túl a Fonógépet, és Kang variánsai sem hódítják meg a világot.

A Szent Idővonal mentes volt Kang variánsától, csak a halandó és egyszerű Victor Timely volt. Egy zseninek született kölyök, akit befolyásoltak, amikor Percike és Renslayer átadta neki a TVA kézikönyvét. Miközben elmélyült a tudományban, beleásta magát az időutazásba és a multiverzumi dolgokba, létrehozta az első leágazást az idővonalon. Majd amikor a Loki 2. évad 4. epizódjában belépett az időtérbe, az idővonal egy olyan leágazása született ezzel, ami végtelen számú Kang-variánshoz vezetett.

A Megmaradó előre tudta, hogy Sylvie végezni fog vele, és azt is mondta a fináléban, hogy ezzel utat tör neki az idők végzetéig. Megjósolta előre, mi fog történni, és pontosan úgy történt minden. Victor Timely halála okozta a fonógép túlterhelését. Még a csínytevés istenének eszén is túljárt, hiszen Lokit az orránál fogva vezette a TVA ügynökeihez, és arra használta őket, hogy megtalálják Victor Timely-t.

Összefoglalva röviden, a Megmaradó nagy terve az volt, hogy létrehozza a Multiverzumot, majd háborút vív a variánsokkal, míg végül Kang, a Hódító diadalmaskodik a variánsai felett. A TVA újjászületésével elpusztul a Multiverzum, és csak egy idővonal, az úgynevezett Szent Idővonal marad, ahol úgy emlékeznek rá, mint a Megmaradóra. Azzal, hogy Sylvie (Loki női variánsa) megöli őt a Szent Idővonalon, a körforgás kezdődik elölről és ez megy az idő végtelenségéig, ha csak valaki nem töri meg ezt a ciklust a közelgő egyik Bosszúállók-filmben.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.