Főoldal Játékok Élőszereplős előzetest kapott a Starfield
Játékok

Élőszereplős előzetest kapott a Starfield

A Bethesda új scifi szerepjátéka egy új kedvcsinálót kapott.

193
Starfield
Forrás: Bethesda Softworks

Augusztus 22-én tartották a 2023-as Gamescom Opening Night Live showját. A nyitórendezvényen a Xbox Game Studios és a Bethesda népszerűsítették a hamarosan érkező új Starfield című játékukat. Todd Howard is megjelent a színpadon, aki a Bethesda Game Studios veterán producere és játékrendezője. Howard, aki a Fallout és The Elder Scrolls játékok atyjaként is ismert elmondta, hogy a Starfield egy nagyon régi álma volt a csapatnak, amely több évtizede készült.

A játékrendező szerint a Starfield olyasmi lesz, mintha a „NASA találkozna az Indiana Jonesszal”. Egy felfedezős űrkaland lesz, nagyjából a No Man’s Sky alapján, de a Bethesdára jellemző szerepjátékban. Howard azt is elmondta, hogy a játék története röviden arról szól, hogy a játékos által kreált karakter csatlakozik a The Constellation néven emlegetett frakcióhoz és az utolsó csoportként neki vágnak felfedezni az ismeretlen galaxist. Howard azt is elárulta, hogy a játékos számos fordulattal fog találkozni az űrkaland során.

Ezután levetíttettek egy élőszereplős előzetest is a játékhoz, amelyben a valódi színészekkel rögzített filmjelenetek keveredtek a játékból vett átvezetőkkel. Az előzetes egy nagyon látványos, izgalmas űrkalandot sejtet, amelyben lehetősége lesz a játékosnak felfedezni a végtelen világűrt. Korábban már elmondták, hogy a Starfieldben több ezer procedurálisan generált égitestet fedezhetünk fel. Űrhajónkkal utazhatunk az egyes naprendszerek között és más felfedezőkkel, űrkalózokkal még űrcsatákban is részt vehetünk, a szárazföldön pedig lőfegyveres belső nézetes összecsapások lehetnek.

A Starfield egy igazi Bethesda szerepjátéknak tűnik. Rengeteg szabadság, testreszabhatóság várja a játékost. A játék szeptember 6-án érkezik PC-re és Xbox Series X/S konzolra. Az előrendelők már előtölthetik a szoftvert és korábban, szeptember 1-jén már játszhatnak is vele.

Starfield
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.

Xbox Games
Xbox

[Hivatalos] Xbox játékok érkeznek PlayStationre és Nintendo Switch-re

Négy megnem nevezett Xbox-játék érkezik a rivális konzolokra.