Főoldal Filmek Előrébb hozták a Dűne 2. rész bemutatóját
Filmek

Előrébb hozták a Dűne 2. rész bemutatóját

Végre egy jó hír is, előbb kerül mozikba a Dűne 2. része.

368
Dűne
Forrás: Warner Bros.

A tegnapi napon jelentették be, hogy a Marvel Studios leállítja a Penge előkészületét, amíg új rendezőt keresnek, s várhatóan a Fénybenjáró szólófilmjét nem fogják bemutatni 2023. novemberében, de ezt a Disney hivatalosan még nem erősítette meg. Most, hogy felszabadult egy nap a naptárban, a Warner Bros. lecsapott a lehetőségre, s a Dűne folytatása ugrik be a helyére.

Többször is módosították már a Dűne 2. bemutatójának időpontját az elmúlt időszakban. A folytatás előbb októberben került volna a mozikba, majd ezt 2023 november 17-ére módosították, a legújabb változással viszont két héttel korábban már 2023. november 3-án a mozikba kerül Denis Villeneuve várva várt sci-fi folytatása.

A Dűne második részének forgatása már elkezdődött, nyár óta Budapesten forgat a stáb. Az első rész szereplői közül sokan visszatérnek, de újakat is köszönthetünk a fedélzeten, mint Austin Butler, Florence Pugh és Christopher Walken. A stúdió korábbi próbálkozása ellenére a második részt kizárólag a mozikban fogják bemutatni, vagyis hiába keressük majd a megjelenés napján az HBO Max streaming szolgáltatón, nem fogják online bemutatni, ahogy tették az első résznél.

A hivatalos szinopszis szerint a folytatás “A folytatás Paul Atreides mitikus utazását mutatja be, amint egyesül Chanivel és a fremenekkel, miközben bosszút áll a családját elpusztító összeesküvők ellen. Választania kell élete szerelme és az ismert univerzum sorsa között, és igyekszik megakadályozni a szörnyű jövőt, amelyet csak ő láthat előre.”

Dűne első és második része Frank Herbert sci-fi regénye alapján készül. Az első film azzal ér véget, hogy Paul Atreides és Jessica végre egyesült a Fremenek családjával. A folytatásban visszatérnek az első rész sztárjai, köztük például Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin és még sokan mások.

Dűne
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
Filmek

A Dűne: Második rész az egyik legbriliánsabb sci-fi film, amit Steven Spielberg valaha látott

Steven Spielberg kijelentésével sokan egyetértenek, hogy a Dűne: Második rész észbontó.

Dűne: Második Rész
Filmek

Austin Butler bevallotta, hogy improvizálta a Dűne: Második rész egyik jelenetét Harkonnen báróval

Eredetileg nem nem szerepelt a Dűne 2. forgatókönyvében, Austin Butler a forgatáson...