Főoldal Sorozatok Elon Musk ízekre szedte A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűit, mire Neil Gaiman beszólt a milliárdos üzletembernek
Sorozatok

Elon Musk ízekre szedte A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűit, mire Neil Gaiman beszólt a milliárdos üzletembernek

A The Sandman írója beszólt a milliárdos Elon Musknak.

408
A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi

A milliárdos Elon Musk nemrég a Twitteren ízekre szedte az Amazon Studios saját gyártású A Gyűrűk Urát: A hatalom gyűrűi című sorozatát, majd jött a The Sandman alkotója Neil Gaiman, aki most a Tesla vezérigazgatóját vette célba, és egy fanyar választ adott Musk kritikájára.

A hét elején a Tesla vezérigazgatója úgy döntött, hogy fanyalgó kritikát fogalmaz meg A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi című sorozatról. Kritikájában úgy fogalmazott, hogy a szerző, J. R. R. Tolkein “forogna a sírjában” az új sorozattól. A milliárdos azért kritizálta a sorozatot, mert “eddig szinte minden férfi karakter gyáva, bunkó vagy mindkettő”.

Gaiman hozzáfűzte, hogy Musk bejegyzéseire érkezett válaszok 90%-kát botod adták a Twitteren, azaz nem húsvér embertől érkeztek a reakciók a tweetekre. Ettől függetlenül voltak, akik egyetértettek a SpaceX alapítójával, de rengetegen nem osztották Musk véleményét. Neil Gaiman, a The Sandman írója egészen biztosan az utóbbi táborba tartozik, és ennek hangot is adott közösségi médiában.

Ahogy alább láthatjátok, így válaszolt valakinek, aki az ő véleményét kérdezte: “Elon Musk nem jön hozzám tanácsot kérni, hogy kell elbukni a Twitter felvásárlást, és én pedig nem megyek hozzá film-, tévé- vagy irodalomkritikáért.” A tweet után Musk rajongói célba vették az írót, majd finoman nekik is beszólt emlékeztetve őket arra, hogy neki ugyan semmi köze A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűihez.

Nem ez az első alkalom, hogy Gaiman megvédi a sorozatot, nemrég arról beszélt, hogy azok, akik panaszkodnak a Középfölde fekete karaktereire, “[vagy] rasszisták, vagy [nem] olvasták a Tolkien műveit”. Itt arra akart utalni, ahogy a könyvben leírták a Harfootokat.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi friss epizódjait minden pénteken teszik elérhetővé a Prime Video streaming szolgáltatón.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Sorozatkritikák

Fallout kritika

Laikusok számára is teljesen élvezhető lett a legújabb játékadaptáció.

Fallout
Sorozatok

A vártnál is előbb láthatjuk a Fallout mind a 8 epizódját

Gondban lehetnek, akik szabadságot vettek ki a Fallout érkezése miatt.