Wide Screen
Image default
Játékok

Elmarad a Taipei Game Show a koronavírus miatt

A játékshow mellett valószínűleg további kárvallottjai lesznek a világjárványnak.

A játékshow mellett valószínűleg további kárvallottjai lehetnek a világjárványnak.

Még ha valaki nem is követi a napi híreket, az bizonyára köztudott, hogy Kína több régiójában is ugrásszerűen terjed a koronavírus. A dolog sajnos annyira súlyos, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tegnap életbe léptette a világméretű egészségügyi vészhelyzetet. Ennek sajnos majdnem egyenesági következménye, hogy a tervezett nagy eseményeket is sorban lemondják, így ma kiderült hogy az ilyenkor esedékes Taipei Game Show-t sem tartják meg.

A szervezők a február eleji dátum helyett valamikor nyáron szeretnék pótolni a játékshowt, mikor már a betegség veszélye elmúlik és meg lehet szervezni egy ilyen nagy tömeget megmozgató rendezvényt.

Sajnos azonban valószínűleg nem csak az ilyen rendezvények miatt lesz érintett a gaming világ a járvány miatt, hanem ahogy a gazdaság egésze, a konzol és PC gyártók is szenvedni fognak. A Nintendo a minap a befektetőinek tartott tájékoztatóban már célzott rá, hogy akadozhat majd a Switch gyártása. Gondoljunk viszont az új generációs konzolokra, amiket gyakorlatilag az elkövetkezendő hónapokban kezdenének sorozatgyártani a tervezett őszi premierre.

Természetesen a legfontosabb most, hogy a vírust meg tudják fékezni és a lehető legkevesebb emberi áldozattal járjon a betegség. Azonban egy nagyon elhúzódó járvány valószínűleg komoly munkaerőhiányt okozhat a gyárakban, valamint a nemzetközi szállítmányozás is akadozhat emiatt. Mindez persze jelenleg csak egy teória, viszont a nyilvánvalón túl más okunk is van, hogy a helyzet javulásában reménykedjünk.

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat