Elliot Page

Ellen Page bejelentette, hogy transznemű

Tegnaptól Elliot Page-nek kell hívni.

A Netflix Az Esernyő Akadémia című sorozatból ismerős Ellen Page, aki korábban játszott az Eredetben és a fesztiválsikert aratott Junoban is, közösségi oldalán jelentette be, hogy nevet váltott, mostantól hivatalosan is Elliot Page-nek hívják, és transznemű. Egy hosszabb bejegyzésben számolt be a világnak erről, amiben kifejezte, hogy mennyire boldog, hogy élete elérkezett ebbe a szakaszba. Page 2014-ben nyíltan felvállalta leszbikusságát.

Sziasztok, szeretném megosztani veletek a hírt, hogy transznemű vagyok, Elliotnak hívnak. Szerencsésnek érzem magam, hogy ezt megírhatom most. Hogy itt lehetek. Hogy elérkeztem az életemnek ebbe a szakaszába.Elliot Page

Bejegyzésében még arra is kitért, hogy ezentúl az angolban a “he/they” vonatkozó névmásokat használja magára, vagyis férfiként vagy nőként definiálja magát. A leírásban továbbá arra is kitért, szerencsésnek érzi magát, hogy kiváltságos helyzete miatt másokon tud segíteni, valamint a társadalmi megítélésen, ugyanakkor tart a transznemű közösséget érő megbélyegzéstől. 2018 óta Emma Portner táncos-koreográfussal él együtt.

Elliot Page a 2000-es évek közepén robbant be Hollywoodban, amikor 2005-ben bemutatták tőle a Cukorfalatot, de a világ figyelmét az Oscart is érő Junoval hívta fel magára. Azt követően pedig olyan kasszasikerekben kapott szerepet, mint Christopher Nolantől az Eredet, az X-Men: Az eljövendő múlt napjai vagy Egyenesen át feldolgozás.

Total
4
Shares
Previous Article
Van Helsing

Az Aquaman és az Overlord készítői dolgoznak a Van Helsing rebootján

Next Article
007 Nincs idő meghalni

A Sony eltolja a 007 Nincs idő meghalni premierjét, a Warner Bros. pedig az HBO Max mellett voksolt, és VOD-formában jön a Tom és Jerry másik két film mellett?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!