Főoldal Előzetesek Ellen Burstyn visszatérésével hátborzongató előzetest kapott Az ördögűző: A hívő
ElőzetesekBREAKING

Ellen Burstyn visszatérésével hátborzongató előzetest kapott Az ördögűző: A hívő

Démoni jó kalandnak ígérkezik Az ördögűző: A hívő, amit már magyar szinkronnal is megnézhettek.

167

Ötven évvel azután, hogy William Friedkin mérföldkőnek számító horrorfilmje, Az ördögűző rettegésben tartotta a közönséget, megérkezett az új rész. Ellen Burstyn visszatér Chris MacNeil szerepében Az ördögűző: A hívő című filmben. A folytatást David Gordon Green rendezte, aki nemrégiben a Halloween-franchise-t is újjáélesztette.

Már csőben van Az ördögűző: A hívő folytatása is, amit a tervek szerint 2025. április 18-án fog műsorra tűzni a Universal Pictures a mozikban, de ami ennél is sokkal fontosabb, hogy közzétették A hívő első előzetesét. Ez lesz a trilógia első állomása, amire már idén ősszel jegyet válthatunk a mozikban.

A filmben nem egy, hanem két lányt láthatunk, akiket megszáll a démon, miután megmenekültek egy állítólagos emberrablásból. A Burstyn által alakított MacNeil segítő kézzel jelenik meg otthonuk küszöbén, mivel egykor neki is volt egy megszállott lánya. Mégis bizonytalan, hogy a nő valóban meg tudja-e menteni a két lányt – akiket véres sátáni jelek borítanak, és a Biblia lapjait falják az új felvételeken.

Az előzetes már magyar szinkronnal is elérhető:

Az eredeti Ördögűző William Peter Blatty regénye alapján készült, és Regan (Linda Blair), egy fiatal lány történetét meséli el, aki különös változásokon megy keresztül, amikor egy démoni lény megszállja, és az anyja (Burstyn), egy színésznő, aki papok segítségét kéri, hogy segítsenek elvégezni az ördögűzést a lányán. A film megjelenésekor azonnal vitát váltott ki, mivel néhány néző állítólagos szívrohamról, vetélésről és más zsigeri reakciókról számolt be a film véres és intenzív vallásos jelenetei miatt. De ennek ellenére a film hatalmas kereskedelmi sikert aratott, és az Oscar-díjátadón a legjobb filmnek járó jelölést is megkapta. Végül két trófeát is hazavihetett, a legjobb adaptált forgatókönyvért és a legjobb hangért.

Az eredeti filmhez az évek során négy folytatás készült, bár a legújabb rész explicit folytatása lesz az eredeti klasszikusnak, ahogy láttuk azt a 2018-as Halloween esetében is. A film executive producerei Danny McBride, Green, Stephanie Allain, Ryan Turek és Atilla Yücer.

Az ördögűző: A hívő 2023. október 13-án kerül a mozikba.

Az ördögűző: A hívő
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az ördögűző: A hívő
Filmek

Szó nélkül lelépett Az ördögűző: A hívő folytatásának rendezője, David Gordon Green

Hátralépett a Universal, és Az ördögűző: A hívő folytatásának bemutatóját is elnapolták.

Az ördögűző: A hívő
Előzetesek

Bemutatták Az ördögűző: A hívő utolsó nagy előzetesét

Nézd meg Az ördögűző: A hívő nagy előzetest magyar szinkronnal.