Főoldal Előzetesek Bemutatták Az ördögűző: A hívő utolsó nagy előzetesét
Előzetesek

Bemutatták Az ördögűző: A hívő utolsó nagy előzetesét

Nézd meg Az ördögűző: A hívő nagy előzetest magyar szinkronnal.

468

Az első hátborzongató előzetes után befutott az újabb rémület a közelgő horrorfolytatáshoz. Tegnap a Universal stúdió bemutatta, feltehetően az utolsó előzetest David Gordon Green Az ördögűző: A hívő című filmjéhez. A videóból egyértelműen kiderül az is, hogy ez az a démon, akivel Chris MacNeil évekkel ezelőtt William Friedkin eredeti horrorfilmjében szembeszállt.

A Blumhouse és a Universal vadonatúj trailert adott ki David Gordon Green legújabb filmjéhez. A folytatásban visszatér Ellen Burstyn, hogy segítsen a gonosz démon által megszállott lányokon. A démon nevét nem tudjuk meg, de mivel a gonosz entitás emlékszik Chris lányára, Reganre, így nagy valószínűséggel a Pazuzu néven ismert démonról van szó. Hallottunk már olyan pletykákat, hogy Linda Blair is visszatér Regan szerepébe, de Green ezt nem erősítette meg egy korábban adott interjúban.

Az új rész a klasszikus Az ördögűző közvetlen folytatása lesz (hogy figyelmen kívül hagyja-e a másik film eseményeit, azt még nem tudni), hiszen MacNeil-t hívják segítségül, amikor két óvodáskorú lányt (Lidya Jewett és Olivia Marcum) egy feltételezett emberrablás után “szinkronizált megszállottság” állapotában találnak meg.

Mióta 12 évvel ezelőtt egy haiti földrengésben meghalt a terhes felesége, Victor Fielding (a Tony-díjas és Oscar-jelölt Leslie Odom, Jr.; Egy éj Miamiban, Hamilton) egyedül neveli a lányát, Angelát (Lidya Jewett, Cseles csajok). Ám amikor Angela és barátnője, Katherine eltűnnek az erdőben és csak három nap múlva kerülnek elő, úgy, hogy semmi emlékük sincs arról, mi történt velük, ez olyan események láncolatát indítja be, amelyek arra kényszerítik Victort, hogy szembesüljön a gonosszal, és rémületében és kétségbeesésében megkeresi az egyetlen élő embert, aki tanúja volt ilyesminek korábban: Chris MacNeilt.

Az eredeti Ördögűző  William Peter Blatty regénye alapján készült, és Regan (Linda Blair), egy fiatal lány történetét meséli el, aki különös változásokon megy keresztül, amikor egy démoni lény megszállja, és az anyja (Burstyn), egy színésznő, aki papok segítségét kéri, hogy segítsenek elvégezni az ördögűzést a lányán. A film megjelenésekor azonnal vitát váltott ki, mivel néhány néző állítólagos szívrohamról, vetélésről és más zsigeri reakciókról számolt be a film véres és intenzív vallásos jelenetei miatt. De ennek ellenére a film hatalmas kereskedelmi sikert aratott, és az Oscar-díjátadón a legjobb filmnek járó jelölést is megkapta. Végül két trófeát is hazavihetett, a legjobb adaptált forgatókönyvért és a legjobb hangért.

Az eredeti filmhez az évek során négy folytatás készült, bár a legújabb rész explicit folytatása lesz az eredeti klasszikusnak, ahogy láttuk azt a 2018-as Halloween esetében is. A film executive producerei Danny McBride, Green, Stephanie Allain, Ryan Turek és Atilla Yücer.

Az ördögűző: A hívő 2023. október 12-én kerül a magyar mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Az ördögűző: A hívő
Filmek

Szó nélkül lelépett Az ördögűző: A hívő folytatásának rendezője, David Gordon Green

Hátralépett a Universal, és Az ördögűző: A hívő folytatásának bemutatóját is elnapolták.

Az ördögűző: A hívő
ElőzetesekBREAKING

Ellen Burstyn visszatérésével hátborzongató előzetest kapott Az ördögűző: A hívő

Démoni jó kalandnak ígérkezik Az ördögűző: A hívő, amit már magyar szinkronnal...