x
Játékok

Elképesztően erős lehet a PS5!

Olyan technikai specifikációk láttak napvilágot, amelyek láttán a Microsoftnak fel kell kötnie a gatyáját, ha továbbra is akarják majd a legerősebb konzol címet!

Elképesztően erős lehet a PS5!
  • Publishedáprilis 12, 2019

Olyan technikai specifikációk láttak napvilágot, amelyek láttán a Microsoftnak fel kell kötnie a gatyáját, ha továbbra is akarják majd a legerősebb konzol címet!

A Google a Stadia streaming szolgáltatásban látja a jövőt, a Sony és a Microsoft sem vélekednek másképp, azonban mielőtt ez eljönne még kihoznak egy bődületesen erős konzolt. Az új xboxokról való pletykákról itt írtunk, következzenek most a PlayStation legújabb változatáról szóló híresztelések is! A Pastebinen szúrta ki a GamesRadar ezeket az információkat, állítólag egy olyan embertől származnak, aki egy tripla A-s játékot fejlesztett a Sony új konzoljára. 

Megjelenési dátumra 2020 márciust vagy októbert írnak, érdekesebb rész azonban a hardveres specifikáció. A processzor egy egyedi tervezésű, 7nm-es az AMD Ryzen alapjain nyugvó 8 magos és 16 szálas számítási egység lesz. Grafikai szempontból egy szintén egyedi tervezésű 7nm-es Navi alapokra épített 14 TFLOPS teljesítményű kártya fog gondoskodni. A PS4 PRO ilyenfajta értéke 4.2 TFLOPS volt.

Támogatja a ray tracinget, a 4K-t és meglepő módon már a 8K-t is! Memóriából szintén toppon lesz, hiszen 24 GB GDDR6-os egységről beszélünk. A PS4 PRO 8+1 GB GDDR5-öt (8 a játékokra, a maradék egy pedig a rendszer feladataira) tartalmazott. Tárhelyből is jól áll az új gép, hiszen a PS4 PRO 1TB HDD-jéhez képest itt 2TB NAND FLASH-t kapunk, amely mind méretre mind sebességre jobb az elődnél. Ha hihetünk a pletykáknak az árazás sem lesz túlságosan elszállva, hiszen 500 dollárra lőtték be a készüléket, ami csupán 100-al több a PS4 kezdő áránál.

Ha valóban ilyen konzolt kapunk, az új dimenziókat nyithat meg a játékfejlesztők előtt, hiszen jelenleg egészen erősen visszafogja már őket a PS4 és az Xbox One elavultsága. Mindkét szerkezet 2013-as megjelenésű, amely már több mint 6 éve volt. Az új Xbox, a PS5 és a Google Stadia gyakorlatilag szabad kezet fog nyújtani a fejlesztőknek a legtöbb hardwares szempontból. 

Ti mit vártok? Milyen lesz Szerintetek a Sony új játékkonzolja?

Written By
Héja Szabolcs

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.