Főoldal Sorozatok Elképesztő nagy költségvetésből készült a Titkos invázió
Sorozatok

Elképesztő nagy költségvetésből készült a Titkos invázió

A Marvel Studios legdrágább sorozata lett a Titkos invázió, miközben a nézettség nagyon alacsony.

38
Titkos invázió

A közelmúltban a Disney vezérigazgatója, Bob Iger közölte, hogy a vállalat csökkenteni fogja a Marvel Studios projektjeire fordított kiadásait, és a Disney+ Titkos invázió sorozatának állítólagos költségvetése alapján érthető, hogy miért kapnak kevesebb pénzt a jövőben.

A Titkos invázió állítólag rendkívül alacsony nézettséggel debütált – mindössze 99 400 néző volt kíváncsi Nick Fury visszatérésére a Földre; és csak a Ms. Marvel kezdett ennél rosszabbul a streamingszolgáltatón; másik kontextusba helyezhetnénk a Loki 1. évadát, amelynek premierje 2,5 millió nézőt hozott. Azonban a nézettség becslése egy steames platformon egyfajta találgatás, mivel a streamingszolgáltatók hivatalosan soha nem adnak ki statisztikákat. Ez a gyakorlat a WGA és a SAG-AFTRA sztrájk egyik fő problémája, mivel az átláthatóság hiánya befolyásolja, hogy a szolgáltatók milyen bónuszt fizetnek az íróknak és a színészeknek.

Bár konkrét számokat nem osztott meg a Disney+, ám a mostani kimutatás nem állhat messze az igazságtól, mivel a Disney vezérigazgatója nemrég olyan megjegyzéseket tett, hogy a Marvel Studios talán túlzásba vitte a költekezést, amit a televíziós műsorokra fordított. Iger kijelentette, hogy a jövőben a vállalat csökkenteni fogja a Marvel- és a Star Wars-projektekre fordított kiadásait.

Most a Forbes új jelentése szerint a Titkos invázió súlyosan túllépte a költségvetést, és a végeredmény 211,6 millió dollár lett. Összehasonlításképpen: A galaxis őrzői: 3. részének gyártási költségvetése 250 millió dollár volt, míg A Hangya és a Darázs: Kvantumánia 200 millió dolláros költségvetésből készült. A Titkos invázió költségeit nem ellensúlyozza a nézettségből származó bevétel, és a legfrissebb hírek szerint a Disney+ valószínűleg több nemzetközi előfizetőtől is elesik majd a közeljövőben, ugyanis nemrég elbukta a cricket közvetítésének jogát.

A Forbes beszámolója szerint a sorozatot elsősorban a London mellett található Pinewood stúdióban forgatták. Az Egyesült Királyságban adó-visszatérítés jár az országban forgatott projektek után, ugyanakkor a visszatérítési program megköveteli, hogy nyilvánosságra hozzák a projektre fordított összeget, azaz pontosan mennyit költöttek a gyártásra. Ez az adat jutott most a Forbes kezébe.

Az elszállt költségvetésnél valószínűsíthető nagy szerepet játszott, hogy 4 hónapig tartó, átfogó újraforgatáson esett át a sorozat, amit a főszereplő Samuel L. Jackson korábban megerősített.

Mivel a Disney+ Marvel-projektek nézettsége csökken, és a közelmúltban érkezett jelentések szerint a floridai és kaliforniai vidámparkok látogatottsága is csökkent az elmúlt időhöz képest, már azon sem lepődnénk meg, ha hamarosan arról számolnánk be, hogy korábban bejelentett mozifilmeket és tévésorozatokat töröl a Disney.

Titkos invázió
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

transformers prime
Sorozatok

A legjobb Transformers-sorozatok

Ezeket a Transformers-sorozatokat jó szívvel ajánljuk!

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...

Daredevil
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?