Főoldal Sorozatok Bob Iger, a Disney vezérigazgatója szerint a Disney+ tévéműsorai miatt csökken a Marvel Studios nézettsége
Sorozatok

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója szerint a Disney+ tévéműsorai miatt csökken a Marvel Studios nézettsége

Bob Iger kimondta, amit sokan gondoltak: az MCU elvesztette a varázsát a rengeteg tartalom miatt.

158
Marvel Disney Plus

Bob Iger, a Disney visszatért elnök-vezérigazgatója úgy gondolja, hogy Bob Chapek felügyelete alatt több hibát is elkövetett a Marvel Studios, és rámutatott arra is, hogy a streaming-tartalmak növekedése talán csökkentette a rajongók lelkesedését az MCU címek iránt.

A The Infinity Saga befejezése óta tagadhatatlan, hogy gyengült a Marvel Studios produkcióinak a minősége. Bár az MCU még messze van attól a mélyponttól, ahol a DCEU találta magát, de kétségtelen, hogy az elmúlt időben megszaporodtak a rossz kritikák, ami eddig nem volt jellemző a franchise-ra. Sokan a hirtelen megnövekedett kiadásokat okolják, a történetekben kimeríthetetlennek tűnő Disney+ streaming-sorozatok áradata, és ezzel a minőséget felváltotta a mennyiség.

Tegnap este jött a hír, hogy Bob Iger meghosszabbította szerződését, és 2026-ig betölti a Disney elnök-vezérigazgatójának posztját. Sokan megörültek a hírnek, hiszen Iger vezetése alatt nagy terjeszkedésbe kezdett a mikiegeres vállalat. A bevételek az egekbe szöktek, majd Iger távozása után nagy fordulat állt be. Például a TheMultiverzum Saga egyik legfontosabb filmjének beharangozott A Hangya és a Darázs: Kvantumánia már az 500 millió dollárt sem érte el világszerte. Most Iger is beszólt, és kifejtette, hogy hol hibázott a Marvel Studios.

Voltak csalódások, szerettük volna, ha néhány újabb kiadásunk jobban teljesít. Ez nem a személyzet szempontjából jelent problémát, de azt hiszem, hogy buzgalmunkban a tartalomnövelés terén, mellyel főként a streaming kínálatunkat szolgáljuk ki, az embereinket terheltük le a kelleténél jobban – az idejük és a fókuszuk tekintetében -, mint korábban.

A Marvel remek példa erre. Jelentős szerepet nem töltöttek be a tévés üzletágban. Nemcsak a filmkibocsátásukat növelték meg, hanem végül számos tévésorozatot is készítettek, és őszintén szólva ez felhígította a fókuszt és a figyelmet. Szerintem inkább ez az oka, mint bármi más.

Bob Iger

Akármennyire is nagyszerű volt, hogy nem győztünk betelni az MCU-tartalmakkal, hogy egymást érték a filmek és a sorozatok, idővel már követhetetlen volt, és további problémát okozott, hogy a Marvel Moziverzum 4. fázisa már nem volt annyira összefüggő, mint amit korábban megszokhattunk; egyszerűen elvesztette a varázsát.

A sorok között olvasva úgy tűnik, hogy a terv most az, hogy a Marvel Studios drasztikusan csökkentse Disney+-os kínálatát. Valószínűleg nem kell temetni a sorozatokat, lesz belőlük a jövőben is, de talán jelentősen csökkentik a számukat, és sokkal nagyobb szerepet kap a minőség.

Bob Iger
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?

Az akolitus 4. epizódja felfedhette a titokzatos Sith mester kilétét.

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.