Főoldal Sorozatok Bob Iger, a Disney vezérigazgatója szerint a Disney+ tévéműsorai miatt csökken a Marvel Studios nézettsége
Sorozatok

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója szerint a Disney+ tévéműsorai miatt csökken a Marvel Studios nézettsége

Bob Iger kimondta, amit sokan gondoltak: az MCU elvesztette a varázsát a rengeteg tartalom miatt.

7
Marvel Disney Plus

Bob Iger, a Disney visszatért elnök-vezérigazgatója úgy gondolja, hogy Bob Chapek felügyelete alatt több hibát is elkövetett a Marvel Studios, és rámutatott arra is, hogy a streaming-tartalmak növekedése talán csökkentette a rajongók lelkesedését az MCU címek iránt.

A The Infinity Saga befejezése óta tagadhatatlan, hogy gyengült a Marvel Studios produkcióinak a minősége. Bár az MCU még messze van attól a mélyponttól, ahol a DCEU találta magát, de kétségtelen, hogy az elmúlt időben megszaporodtak a rossz kritikák, ami eddig nem volt jellemző a franchise-ra. Sokan a hirtelen megnövekedett kiadásokat okolják, a történetekben kimeríthetetlennek tűnő Disney+ streaming-sorozatok áradata, és ezzel a minőséget felváltotta a mennyiség.

Tegnap este jött a hír, hogy Bob Iger meghosszabbította szerződését, és 2026-ig betölti a Disney elnök-vezérigazgatójának posztját. Sokan megörültek a hírnek, hiszen Iger vezetése alatt nagy terjeszkedésbe kezdett a mikiegeres vállalat. A bevételek az egekbe szöktek, majd Iger távozása után nagy fordulat állt be. Például a TheMultiverzum Saga egyik legfontosabb filmjének beharangozott A Hangya és a Darázs: Kvantumánia már az 500 millió dollárt sem érte el világszerte. Most Iger is beszólt, és kifejtette, hogy hol hibázott a Marvel Studios.

Voltak csalódások, szerettük volna, ha néhány újabb kiadásunk jobban teljesít. Ez nem a személyzet szempontjából jelent problémát, de azt hiszem, hogy buzgalmunkban a tartalomnövelés terén, mellyel főként a streaming kínálatunkat szolgáljuk ki, az embereinket terheltük le a kelleténél jobban – az idejük és a fókuszuk tekintetében -, mint korábban.

A Marvel remek példa erre. Jelentős szerepet nem töltöttek be a tévés üzletágban. Nemcsak a filmkibocsátásukat növelték meg, hanem végül számos tévésorozatot is készítettek, és őszintén szólva ez felhígította a fókuszt és a figyelmet. Szerintem inkább ez az oka, mint bármi más.

Bob Iger

Akármennyire is nagyszerű volt, hogy nem győztünk betelni az MCU-tartalmakkal, hogy egymást érték a filmek és a sorozatok, idővel már követhetetlen volt, és további problémát okozott, hogy a Marvel Moziverzum 4. fázisa már nem volt annyira összefüggő, mint amit korábban megszokhattunk; egyszerűen elvesztette a varázsát.

A sorok között olvasva úgy tűnik, hogy a terv most az, hogy a Marvel Studios drasztikusan csökkentse Disney+-os kínálatát. Valószínűleg nem kell temetni a sorozatokat, lesz belőlük a jövőben is, de talán jelentősen csökkentik a számukat, és sokkal nagyobb szerepet kap a minőség.

Bob Iger

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Daredevil
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?

The Last of Us Part II
Sorozatok

A Fekete Özvegy sztárja lehet Abby a The Last of Us 2. évadában?

Újabb pletykát olvashatunk Abby szereposztásáról, ezúttal korunk egyik legnagyobb színésznőjével hozták össze.

Ahsoka Marrok
BREAKINGSorozatok

Az Ahsoka 4. epizódja leleplezte Marrok személyazonosságát

Az Ahsoka 4. epizódja véget vetett a spekulációknak Marrok eredetéről.