x
Close


Közelgő események

Filmek

Elizabeth Olsen elárulta, hogy Wanda visszatér a hozzá illő akcentushoz a Doctor Strange folytatásban

Szokoviai akcentussal fog beszélni Wanda.

Elizabeth Olsen elárulta, hogy Wanda visszatér a hozzá illő akcentushoz a Doctor Strange folytatásban
  • PublishedJune 2, 2021

A WandaVision sztárja, Elizabeth Olsen arról mesélt minap, hogy karaktere milyen fejlődésen megy keresztül. Skarlát boszorkánnyal legközelebb a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben találkozunk, és mint korábban megtudtuk, az egyik új fontos képessége mellett Wanda visszatér szokoviai akcentusához.

A szinkronban nem volt érezhető, de akik angolul nézték a Marvel Studios alkotásait, azoknak feltűnt, hogy Wanda Maximoff akcentusa megváltozott a Bosszúállók: Ultron korában az első találkozásunk óta. A sorozatban és a korábbi filmekben a szokoviai akcentust felváltotta az amerikai, azonban a Westview eseményei után a Wanda visszatér a korábbi akcentusához.

A Rolling Stone készített interjút a színésznővel, és a beszélgetés alatt megemlítette azt is, hogy a karaktere akcentusa hogyan fog fejlődni, változni a folytatásban, akit legközelebb Doctor Strange oldalán látunk.

Szóval a Polgárháborúval kezdődött. Russo rendezők azt mondták, hogy ’Nem lehetne egy kicsit lágyabb akcentusa a karakternek, mert Amerikában van, és többet kellett beszélni angolul. Szóval azt mondtam, hogy természetesen.

Elizabeth Olsen

Ehhez képest Wanda akcentusa megváltozott a Disney+ sorozatban, amit Olsen azzal magyarázott, hogy ez is csak Wanda műve volt, próbált beilleszkedni az amerikai sitcom világába, és hogy a lehető legjobban hozza a szerepet. A folytatásban Wanda ismét a szokoviai akcentust fogja használni, amikor találkozik a Titkos tanok mesterével.

Azt kell mondanom, hogy a WandaVisionban szerzett tapasztalatai után a jövőre érkező Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben egy olyan akcentushoz tér vissza Wanda, ami sokkal inkább illik rá. Most hogy egy kicsit jobban magamévá tudjam tenni a karaktert, és úgy érzem, hogy visszatér ehhez az őszintébb kifejezéshez.

Skarlát boszorkány új személyazonosságának bemutatása rendkívül izgalmasnak ígérkezik a folytatásra nézve, és valószínűleg ez hatással lesz a Marvel Moziverzum alakulására is a következő években, ahogy egyre mélyebb ássuk magunkat a 4. fázisba.

WandaVision
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.