Wide Screen
Image default
Filmek

Elcsattant a csapó, Budapesten forog a Dűne remake

A kamerák már forognak kis országunkban, Budapesten újabb hollywoodi kasszasikert forgatnak, ezúttal a nagysikerű Dűne könyv remake-ét.

A kamerák már forognak kis országunkban, Budapesten újabb hollywoodi kasszasikert forgatnak, ezúttal a nagysikerű Dűne könyv remake-ét.

A Warner Bros. és a Legendary Entertainment stúdiók bejelentették, hogy a hétfői nappal Denis Villeneuve rendező munkába állt, és nálunk forgatja Frank Herbert nagysikerű sci-fi sorozatának első kötetét, a Dűne remake-t. A sajtóközlemény megerősíti továbbá, hogy a film első állomása Budapest, itt rögzítik az első képkockákat, majd később Jordániába telepszenek át, ahol elsősorban a sivatagi jeleneteket fogják filmre venni.

A filmben olyan sztárok keltik életre a regény szereplőit, mint Timothee Chalamet (Paul Atreides), Javier Bardem (Stilgar), Zendaya (Chani), Oscar Isaac (Duke Leto Atreides), Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Stellan Skarsgard (Baron Harkonnen), Dave Bautista („A szörny” Rabban) és Charlotte Rampling (Reverend anya), valamint a frissen leigazolt veterán színész, Stephen Henderson.

Egy misztikus és érzelemmel feltöltött hús útja, a „Dűne” Paul Atreides történetét meséli el, egy briliáns és tehetséges fiatal ember születését, aki egy olyan nagyszerű sorsba született, ami meghaladja képzeletét, s akinek a legveszélyesebb bolygóra kell utaznia az univerzumban, hogy bizonyítsa családjának és népének jövőjét. Miként a rosszindulatú erők a bolygó legértékesebb erőforrásán vitáznak – olyan árucikken, ami képes megnyitni az emberiség legnagyobb potenciáját -, és amit csak azok érhetnek el, akik legyőzik félelmüket és életben maradnak.

Remélhetőleg az elkövetkező napokban több részletre is fény derül majd a Szárnyas fejvadász 2049 és az Érkezés rendezőjének legújabb alkotásáról, köztük esetleg egy hivatalos forgatási képet is kapunk a Dűne legújabb feldolgozásáról.

Még több a témában...

Egy évig dolgozott a homokférgek dizájnján az új Dűne-film stábja

Vigh Martin

Paul Atreides és Gurney Halleck is látható a Dűne újabb hivatalos fotóján

Vigh Martin

KRITIKA: Pókember: Idegenben

Orosz Ferenc

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat