Egyre több DualSense hibásodik meg

A PS5 kontrollerének egyik legjobb tulajdonságát adó adaptív ravaszok sorra mennek tönkre.

A PlayStation 5 egyik legnagyobb újítása a kontrollere volt. Hardveres szempontból láttunk már hasonlókat, mint amit a Sony konzolja tartalmaz, azonban az irányítóeszköz terén megint a konkurencia és az egész iparág előtt tudott maradni egy lépéssel.

A DualSense-t a kezedben tartva érezheted, a karaktered milyen felületen is megy éppen át, teljesen más rezgést tud adni a haptikus motorja, mint tette azt eddig bármelyik kontroller. Adaptív ravaszokkal is rendelkezik, amelynek a lenyomása úgy keményedik és puhul, ahogy az íjat húzod. Durvább fegyvereket nehezebb elsütni, mint egy pisztolyt.

Elég kényes és bonyolult szerkezet ez. Sok híresztelés szerint már most kezdenek tönkre menni az első szériával kiszállított kontrollerek. Egyre többen panaszkodnak, hogy az adaptív ravaszok nem működnek már megfelelően, illetve sokak állítása szerint volt egyszer csak egy „pattanás” és utána elveszítette a ravasz minden adaptív tulajdonságát. 

Természetesen senkinek sem kell félnie, hiszen a Sony fog állni mindenféle ilyen technikai meghibásodást. Magyarországon 2021. január elsejétől minden 100.000 Ft és 250.000 Ft közötti értékű tartós fogyasztási cikkre 2 év jótállást kell vállalniuk a forgalmazóknak. 

Aggódni való tehát nincs, valószínűleg a Sony felül fogja vizsgálnia az esetet és ha szükséges, ki fogja cserélni a kérdéses alkatrészeket. Ha meghibásodás ennyire tömeges lesz, valószínűleg más fajta anyagból fogják majd gyártani a meghibásodásra hajlamos szerkezetet. Reméljük nemsokára minden gyermekbetegségét kikúrálnak és mindenféle hátráltató tényező nélkül élvezhetjük a DualSense előnyeit. Nektek volt már negatív tapasztalatotok a PS5-tel?

Total
116
Shares
Previous Article

Beadták a keresetet a CD Projekt RED ellen

Next Article

Mace Windu mester visszatérésére utalt volna a Disney?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!