Főoldal Filmek Egy új jelentés még sötétebb képet fest a Star Wars jövőjéről, és rávilágít Kathleen Kennedyvel kapcsolatos problémákra
Filmek

Egy új jelentés még sötétebb képet fest a Star Wars jövőjéről, és rávilágít Kathleen Kennedyvel kapcsolatos problémákra

Aggasztó híreket hallunk a Star Wars jövőjéről a filmvásznon.

334
Star Wars

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke indokolatlanul sok gyűlöletet kap a Star Wars-rajongóktól, és gyakran nem alaptalanul: problémás volt a folytatástrilógia, balhéktól voltak hangosak a forgatások és projekteket kaszáltak el. A Disney utoljára 2019-ben mutatott be mozifilmet, a tervek szerint jövőre visszatértek volna a filmvászonra, azonban Patty Jenkins filmjét törölték a naptárból, s egyelőre bizonytalan a franchise jövője.

A Lucasfilm saját maga alatt vágja a fát, hogy bejelentenek filmeket, és utána hallgatnak. A Rogue Squadron indoklás nélkül került le naptárról, de pletykák szerint kreatív nézeteltérés alakult ki a rendező és Kathleen Kennedy között. Rian Johnson és a Trónok harca showrunnerjeinek trilógiája sem valósult még meg, és nem kaptunk magyarázatot egyikre sem.

A hírek szerint leghamarabb 2025-ben láthatunk újabb Star Wars-filmet, és még ez sem garantált egyelőre. Valószínűleg Damon Lindelof és Sharmeen Obaid-Chinoy projektje lesz az, amiről nemrég hírek jelentek meg, bár egyelőre egyik film sem kapott hivatalosan zöld utat. Sőt, a hírek szerint a Disney azt tanácsolta Kennedynek, hogy ne jelentsen be semmit, “nehogy a kiéhezett sajtó lecsapjon, amikor a projektek nem készülnek el, ahogy az a Lucasfilmnél gyakran előfordul”.

Bennfentesek szerint “a félelem és a határozatlanság figyelhető meg a következő részt”, s ez komoly problémát jelent, különösen, hogy a Lucasfilm eldöntötte, egy tökéletes filmet szeretnének csinálni, miután a Skywalker kora csalódást okozott. A hírek szerint Kennedy határozottan szeretne elzárkózni a rajongói megfeleléstől, az úgynevezett fan service-től, és a Disney+ sikeres sorozataitól.

A probléma forrása pedig éppen ez, hogy még maguk a készítők sem tudják, mit szeretnének pontosan. Ha valóban így van, akkor nagyobb a probléma, mint azt gondoltuk, és egyre inkább feltesszük a kérdést: Kennedy a megfelelő személy a Lucasfilm vezetésére?

Kathleen Kennedy
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események