Főoldal Filmek Egy Star Wars 8 rajongó teóriája szerint Snoke lehet „Az utolsó jedi”
Filmek

Egy Star Wars 8 rajongó teóriája szerint Snoke lehet „Az utolsó jedi”

Egy elég merész és érdekes elmélettel álltak elő a legnagyobb Csillagok háborúja rajongói. Felfedték a Legfőbb vezér kilétét?

971

Egy elég merész és érdekes elmélettel álltak elő a legnagyobb Csillagok háborúja rajongói. Felfedték a Legfőbb vezér kilétét?

Óriási rajongótáborral bír a Star Wars franchise a világ minden pontján, habár a legtöbb ember nem különösebben foglalkozik a filmekkel, míg nem látnak belőle valamit, történetesen nem kapnak előzetest. A hetekben a Disney és Lucasfilm stúdiók hivatalosan is leleplezték, hogy milyen néven mutatják be idén decemberben az új trilógia második részét. A bejelentést követő napokban szó szerint megőrült az internet népe, azonnal spekulációkba kezdtek, hogy mit jelenthet a film címe. Megoszlanak a vélemények, de abban mindenki egyetért, hogy közel sem annyira nyilvánvaló, hogy kit, vagy kiket jelent a Star Wars: The Last Jedi cím. Akár még Snoke Legfőbb vezért is.

A Snoke körüli teóriák legújabb válfaja a napokban ütötte fel fejét a Reddit rajongói oldalon. A portál egy AnakinKardashian nevezetű felhasználója állt elő elméletével, aki Az ébredő Erő nyitószöveg egy sorára hívta fel rajongói társai figyelmét, amelyben Luke Skywalkert „utolsó jediként” írták le, majd utalt még Snoke és Kylo Ren (Adam Driver) párbeszédére is, amelyben Snoke megint csak „utolsó jediként” emlegette Skywalkert. Nagyon úgy tűnik, hogy minden jel azt mutatja, hogy Luke Skywalker (Mark Hamill) lesz az Az utolsó Jedi.

A valóság ennél sokkal bonyolultabb, ez túl egyszerű lenne. AnakinKardashian előállt egy másik teóriával is, mely teljesen átírja Skywalker-ről alkotott képet:

Nagyon klassz volt, ahogy a Zsivány Egyesben láttuk Jedha várost. De esetleg ennek stratégiai oka is volt? Mi lenne, ha kiderülne, hogy a Jedi Rend nagyon-nagyon régi? A legújabb Star Wars novellában Palpatine elküld valakit a Jakku-ra, hogy feltárjon egy ősi titkot. Az ébredő Erőben azt láttuk, hogy Luke keresi az eredeti jedi templomot. Most mégis mi ez a megszállottság a jedik történetével? Az ébredő Erő könyvben Snoke elárulja, hogy már nagyon idős, de arra nem kapunk választ, hogy mennyire. Megerősítették, hogy Kylo Ren a fénykardok egy ősi változatát használja – ezért is izzik annyira. Hol jutott (Kylo Ren) hozzá? Esetleg Snoke? Tartsuk szem előtt az Episode VIII címét is, The Last Jedi-t. Mi van, ha az első jedikről hallunk majd, és hogy mennyire különbözött az ősi Jedi Rend? Mi van, ha az addig megismert jedik valójában nem is jedik? Mi van, ha az eredeti formáció szerint Snoke az utolsó jedi? Logikus lenne, ha az első jedikről szólna a film. Az is értelmet nyerne, hogy Kylo Ren miért egy ősi fegyverrel harcol. Arról már nem is beszélve, hogy Luke azért indult megkeresni az ősi jedi templomot, hogy többet megtudjon Snoke-ról.

Valószínűleg nem ez fog történni a filmben, de arra mindenképpen jó volt, hogy egy kicsit elmélkedjünk Snoke Legfőbb vezér személyéről, akivel először Az ébredő Erő filmben találkozhattunk. Meglehetősen egyedi bemutatkozást kapna a karakter az új kánonban, habár kicsit nyakatekert lenne, ahogy a régi Star Wars tanait összekötnék az új kánonnal. Ugyanakkor mégis rámutat olyan kérdésekre, amelyekre Az ébredő Erőben és a Zsivány Egyesben is a válaszokat kerestük.

Az eredeti Star Wars kánonban, még mielőtt a Disney felvásárolta volna a jogokat, a jediknek meglehetősen bonyolult történetük volt. Egy Snoke-hoz hasonló karakter azt a célt szolgálná, hogy valahogy összekösse a múltat a jövővel. Ezek csak elméletek, legnagyobb valószínűsége mégis annak lesz, hogy „Az utolsó Jedi” Luke Skywalker-t jelenti, s Snoke teóriája többnyire csak egy vad, ugyanakkor rendkívül kreatív elgondolás.

A cím értelmezése során felmerült még az a kérdés is, hogy az angolban a jedi szónak nincs többes száma, akár jelenthet jediket is. Ez megint csak nem túl valószínű. Ebben az esetben a filmet The Last of the Jedi névre, vagy valami hasonlóra nevezték volna. A cím utalhat Rey-re (Daisy Ridley) is, miután a hetedik részből mindenki számára világossá vált, hogy átjárja őt az Erő, és jedi lesz belőle. De Kylo Ren-ről sem feledkezhetünk meg, hiszen ő egy Skywalker leszármazott. J.J. Abrams filmjében Ren megölte Han Solo-t (Harrison Ford), és jó úton halad afelé, hogy Sith nagyúr váljék belőle. Kötve hisszük, hogy otthagyná a Sötét oldalt, és valaha is jedivé válna.

A Star Wars 8 első előzetese valamikor tavasszal, a Star Wars Celebration idején áprilisban kerül bemutatásra. Rian Johnson rendező filmje 2017. december 14-én érkezik a magyar mozikba.

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

7 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...

A Karib-tenger kalózai
Filmek

A Disney még mindig nem mondott le arról, hogy elkészüljön A Karib-tenger kalózai Margot Robbie főszereplésével

Jerry Bruckheimer most megerősítette, hogy nem egy, hanem tényleg két különböző film...