Főoldal Játékok PlayStation Egy kulcsszereplő is meghalt volna a The Last of Us Part II eredeti befejezésében
PlayStation

Egy kulcsszereplő is meghalt volna a The Last of Us Part II eredeti befejezésében

Teljesen máshogy végződött volna a The Last of Us Part II eredetileg.

284
The Last of Us: Part II

A The Last of Us minden idők egyik legsikeresebb videojátéka. Egyszerre aratott sikert a kritikusok körében és a bevételi számokban, és nagy hatással volt a PlayStation készülő játékaira is; ráadásul olyan nagy visszhangot váltott ki, hogy a Sony filmet szeretett volna készíteni belőle, mielőtt még az HBO megvásárolta a jogokat, s inkább sorozatban adaptálták Ellie és Joel kalandját.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

Az első rész sikere után a The Last of Us Part II az egyik legjobban várt videójáték lett, de bármennyire furcsán hangzik, a folytatás nem aratott olyan sikereket, mint az eredeti. A történet nagyon megosztó volt, és ez nagyrészt egy Abby nevű szereplőnek volt köszönhető, aki a folytatás első óráiban megöli a szeretett főszereplőt, Joelt, akiről sokan azt hitték, hogy Ellie-vel egy újabb hosszú kalandba fog keveredni. Ez sajnos nem így történt. Azt talán még kevesebben tudják, hogy a The Last of Us Part II része majdnem azzal végződött, hogy megölik a történet egyik kulcsszereplőjét.

A játék hátralévő része másról sem szólt, mint a bosszúról, amiért megölték Joelt. Amikor Ellie többszöri találkozás után végre szemtől szemben találja magát Abbyvel, a legyengült és megviselt nő fejét belenyomja egy tóba, és már-már megfojtja… de végül meghátrál, s Abby távozik. Ellie ráébred, hogy a bosszú nem megoldás, Joel valószínűleg nem ezt akarná, és ez az embertelen bosszúhadjárat hiábavaló. Futni hagyja Abbyt. Ez nagyon sok játékost feldühített, frusztrált volt, amiért megbocsátott Abbynek Ellie.

A most megjelent The Last of Us Part 2 Remasteredben a játékosok végigjátszhatják a történetet Neil Druckmann rendező és néhány szereplő, köztük Ashley Johnson és Laura Bailey kommentárjával. Ebben Druckmann elárulja, hogy Ellie a történet egy korábbi vázlatában megölte volna Abbyt a játék végén. A történetnek azon a pontján Lev és Yara is halott volt már, így Abby teljesen magára maradt volna. Halley Gross társszerző megjegyezte, hogy Ellie képes volt megőrizni egy darabot az első rész áratlan gyerekéből azzal, hogy nem ölte meg Abbyt. Óriási karakterfejlődésen ment keresztül Ellie, és a végén ráeszmélt, hogy egy számára olyan fontos embert veszített el, mint Abby. A történetük gyakorlatilag megegyezik, mindketten elveszítettek valakit, aki fontos volt számukra.

Az egész egy nagyon érdekes “mi lett volna, ha?” forgatókönyv, és szinte biztos, hogy drámai hatással lesz a harmadik rész cselekményére. Bár a videójátékban elvetették az eredeti forgatókönyvet, talán a sorozatadaptációban máshogy végződik majd Ellie és Abby útja.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Marvel’s Spider-Man 2 frissítés érkezik március 7-én

Ezeket az újdonságokat hozza a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítése.

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.