Főoldal Filmek Egy jelentés szerint a kalózkodás miatt 600M dollárt bukott a Disney a Fekete Özvegy online bemutatóval
Filmek

Egy jelentés szerint a kalózkodás miatt 600M dollárt bukott a Disney a Fekete Özvegy online bemutatóval

Dollár milliókat bukott a kalózok miatt a Disney.

469
Fekete Özvegy

Tavaly Scarlett Johansson főszereplésével bemutatott a Fekete Özvegy volt a Marvel Studios első olyan filmje, amely a Covid-19 járvány kellős közepén jött ki, valamint egyszerre mutatták be online és a mozikban. Bár kezdetben a legnagyobb nyitást produkálta a film a járvány alatt, a számok hamar visszaestek, a második hétre hatalmas pofont adott neki a box office. A film alig több mint 380 millió dollárt hozott a mozikból, ezzel pedig a Marvel Moziverzum harmadik leggyengébben teljesítő produkciója volt 2008 óta.

Adott a kérdés, mi az oka, hogy ennyire rosszul keresett a Disney a filmen? Sok dolog együttes állása okolható a karcsubb bevételért. Az egyik és legfontosabb, hogy éppen a premier alatt érte el az Egyesült Államokat a koronavírus delte variánsa, és egyesek szerint a film Disney+ streamingszolgáltatón történő egyidejű bemutatója is hozzájárult ehhez. Ez utóbbi miatt Scarlett Johannson beperelte a Disney-t szerződésszegés miatt, ami végül peren kívül rendeződött. Most azonban úgy tűnik, hogy a Disney, a Marvel Studios és Johannson egy másik tényező miatt esett el hatalmas összegtől.

A Deadline beszámolója szerint a kalózok harapták ki a legnagyobb szeletet a profitból. Az oldal szerint a filmet világszerte több mint 20 milliószor töltötték le torrent-oldalakról, ami a stúdiónak akár 600 millió dollárjába is kerülhetett, azzal, hogy a filmért nem kellett fizetniük az előfizetőknek a Disney +-on – mert a filmet csak 30 dolláros felárért nézhették meg a megjelenés első néhány hetében.

Bár Natasha Romanoff ügynöktől elbúcsúztunk, a legfrissebb hírek szerint Johansson hamarosan visszatér. Erre még ősszel a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige tett utalást meg a stúdió “szigorúan titkos” projektjére, miközben Johansson előtt tisztelgett az American Cinematheque Award csütörtök esti átadása alkalmából. Feige megjegyezte, hogy a stúdió és a színésznő következő együttműködésének “semmi köze” az MCU-karakteréhez, valami máson dolgoznak majd.

Fekete Özvegy
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események