Főoldal Filmek Egy hajszállal, de a Morbius hosszabb lesz, mint a Venom 2. – Vérontó
Filmek

Egy hajszállal, de a Morbius hosszabb lesz, mint a Venom 2. – Vérontó

Vajon ennyi idő elég lesz Dr. Michael Morbius bemutatására?

464
Morbius

A CineMark közzétette, hogy milyen hosszú lesz a Sony Pictures közelgő Morbius produkciója. A film hosszabb lesz ugyan, mint elődje, a Venom 2. – Vérontó, de rövidebb, mint a Pókember: Nincs hazaút. Éppen ezért sokan aggodalomank adtak hangot, mert véleményük szerint kevés az idő egy teljesen új karakter bemutatására, arra pedig plána, hogy Morbius megvesse lábát a Marvel Moziverzumban.

2022. január 28-án kerül bemutatásra a Marvel legújabb adaptációja, ami a CineMark szerint egy óra negyvennyolc perces lesz. Ezzel a játékidővel a mozifilm majdnem húsz perccel hosszabb, mint a Venom folytatása, de majdnem egy órával rövidebb, mint a Nincs hazaút, amely 152 perces volt. Az előzetesek meggyőzőek voltak, de sokak szerint mégis aggasztóan rövid lesz a Morbius, amiben Jared Leto alakításában ismerhetjük meg az élővámpárt. Dr. Michael Morbius egy ritka vérbetegségben szenved, de gyógymódot talál rá, amiért mind maga, mind szerettei nagy árat fizetnek.

A filmnek rengeteg mindenre kell választ adnia, mivel Morbius egy kevésbé ismert karaktere a Marvelnek. A rövidebb játékidő azonban lehetőséget ad a készítőknek, hogy elhagyjuk a hosszú felvezetőt, és a Venom 2. – Vérontó mintájára belecsapjunk az akcióba, és a címszereplő vérszomjára legyen kihegyezve a film – igaz ott láttuk, hogy mindez a film rovására ment, de lehetett volna okosabban is csinálni. A rövidebb játékidő mellett szól az is, hogy a film helyenként horrorelemekkel gazdagítsa a Marvel Moziverzum széles repertoárját, s köztudott, hogy a horrorfilmeket nem szokták elnyújtani.

A Marvel képregényeknek Morbius általában a vámpírvadász Pengével, valamint a barátságos és közkedvelt Pókemberrel szerepel egy lapon. Hogy Morbius találkozik-e Pókemberrel – vagy éppen Venommal – , azt nem tudni, mivel egyelőre rejtély, hogy hogyan kapcsolódik a vámpírfilm akár az MCU-hoz, akár a Sony Pictures más, Pókemberrel kapcsolatos projektjeihez. Több előzetesben is kiszúrhattuk a Hírharsona lapjait, valamint az előzetes végén Keselyűt alakító Michael Keaton is megjelent, szóval valamilyen formában lesz kapcsolat a Morbius és az MCU között, de hogy mi, azt csak január közepén tudjuk meg.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események