Főoldal Filmek Egészen váratlan helyen mutatták be a Doctor Strange az őrület multiverzumában előzetesét
Filmek

Egészen váratlan helyen mutatták be a Doctor Strange az őrület multiverzumában előzetesét

Az előzetes alapján tényleg kész őrület lesz a Doctor Strange folytatása.

505
Doctor Strange WandaVision

A Doctor Strange az őrület multiverzumában előzetesét hivatalosan nem mutatták még be online, csak a mozikban láthatták azok a rajongók, akik az elmúlt napokban jegyet váltottak a Pókember: Nincs hazaút című filmre. A folytatásban azt próbáljuk megfejteni, hogy mit láttunk és mit jelent a folytatásra nézve a videóban látott és hallott dolgok.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

A hét elején jelentek meg a hírek, hogy a Doctor Strange az őrület multiverzumában első trailere hamarabb érkezik, mint azt sokan vártuk. Megleptek minket, hiszen a Pókember: Nincs hazaút című filmmel együtt mutatták be, pontosabban a második stáblista utáni jelenetről beszélünk. Nem ez az első alkalom, hogy a Marvel Studios meglepi a rajongókat egy előzetessel a film végén. Emlékezzünk csak vissza az Amerika kapitány: Az első bosszúálló legvégén bejátszották a Bosszúállók első, észbontó teaserét.

De mi is történik a Doctor Strange az őrület multiverzumában előzetesében?

Doctor Strange

Az előzetesben a Pókember: Nincs hazaút ismerős párbeszédei hangzanak el a háttérben, például amikor Wong figyelmezteti Doctor Strange-et, hogy használja a varázsigét, amivel elfeledteti a világgal a falmászó titkát, és amikor Stephen elmondja Peter Parkernek, hogy ijesztően keveset tudnak a Multiverzumról. Wong ezután közli a Legfőbb varázslóval, hogy a “valóság meggyalázása” nem marad büntetlenül, és látjuk, ahogyan kisétál.

Ezután felvételek játszanak le arról, ahogy Strange egy elhagyatott Sanctum Sanctorumban sétál, halljuk, ahogy elmagyarázza, hogy soha nem akarta, hogy mindez megtörténjen, eközben pedig felvételek vágnak be arról, hogy Strange elmegy Christine Palmer esküvőjére, a Skarlátvörös Boszorkány erejét is megmutatják, egy véres Wongot is látunk, először mutatják meg America Chavezt és egy félszeműnek tűnő hollót.

Wanda Maximoff visszatér

Skarlát boszorkány

Wandával egy vidéki farmon találkozunk, amikor Doctor Strange felkeresi. Wanda már várta őt, de Strange nem azért van ott, hogy Westview-ról beszélgessen, hanem segítséget szeretne kérni Skarlát Boszorkánytól. Megkérdezi, mit tud a Multiverzumról, ami nemcsak a rajongók figyelmét, de Wanda érdeklődését is felkelti.

Innentől kezdve több észbontó látványban lesz részünk, ahogy Strange, Wanda és Chavez átnéznek egy ajtón, és bár nehéz megmondani, hogy pontosan mit láttunk, de mintha ez az ajtó lebegne a kozmoszban. Mordo megújult külsőben tér vissza, majd a trailerben egy óriási felhő elnyeli Kamar-Taj-t, Skarlátvörös Boszorkány varázsol, sok akciót kapunk, és még abból is kaptunk betekintőt, hogy Strange egy hatalmas csápos lénnyel harcol New York City közepén, ami vagy Shuma Gorath vagy Gargantos. Utóbbira sokkal nagyobb eséllyel fogadnánk.

Ki lesz a film főgonosza?

De a legjobb meglepetés azonban a végére maradt… “Sajnálom, Stephen” – mondja Mordo. “Remélem, megérted. Az univerzumunkra leselkedő legnagyobb veszélyt… te jelented.” Ez ismerős lehet azoknak, akik nyáron megnézték a Disney+ What If…? animációs sorozatát, amiben Doctor Strange gonosznak állt.

Ő Doctor Strange Supreme, és azt mondja Stephennek, hogy “a dolgok kicsúsztak a kezünkből”. Ezzel úgy tűnik, megvan a Doctor Strange az őrület multiverzumában főgonosza. Nem tudjuk pontosan, hol játszódik a jelenet, de ősi romok veszik körbe a karaktereket, a háttérben pedig egy baljós fekete felhő kavarog. Valahogy sikerült megszöknie ennek az őrült Strange-nek a börtönből, és most nagy veszélyt jelent a világra. A teaser azzal végződik, hogy Strange szembesül önmagával, és ettől teljesen összezavarodik.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események