Főoldal Filmek Egészen közelről szemlélhetjük Pingvin és Rébusz jelmezét a Batman legújabb fotóin
Filmek

Egészen közelről szemlélhetjük Pingvin és Rébusz jelmezét a Batman legújabb fotóin

Félelmetes gonosztevőkkel akad össze Batman.

501
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Újabb képeket kaptunk a Batman márciusi bemutatója előtt. A képeken Gotham Sötét lovagjának várva várt gonosztevőit csodálhatjuk sorra. Matt Reeves rendező még 2020 nyarán mutatott egy kis ízelítőt a filmből, és már abból kiderült, hogy a DC Comics képregényadaptációja szakít a karakterek korábban látott élőszereplős megjelenésével, s egészen új oldalát ismerhetjük meg valamennyi karakternek.

Reeves arra készül ebben a filmben, hogy bemutatja a DC Comics ikonikus karakterének “A világ legjobb detektívje” oldalát, de nemcsak Batman új oldalát ismerhetjük meg a filmvásznon, hanem az ellenfeleket is egészen más szemszögből mutatják be. Rébusz jelmeze merőben eltér bármelyik korábban látott alakjától, és Pingvin sem az lesz a filmben, akit első hinnénk.

Az első képen egy sokkal harciasabb Rébusz látható, aki arcát teljesen eltakarja és katonai kabátot visel, a kabáton egy krétával rajzolt kérdőjellel, ami sokkal szerényebb utalás a karakter titkos személyazonosságára, mint Jim Carrey Rébuszára Tim Burton filmjében. A készítők nem titkolják, hogy Rébusz új jelmezét a Zodiákus gyilkos korai rajzait ihlették, aki az 1960-as évek végén terrorban tartotta Kaliforniát. Eddig bármilyen képet vagy videót mutattak Rébuszról, gyakorlatilag képtelenség megmondani, hogy ki rejt a jelzet. A maszkos karaktert egyébként Paul Dano alakítja, aki főként független filmes munkáiról ismert, többek között a Little Miss Sunshine és a Ruby Sparks című filmekről.

A második fotón Colin Farrell karaktere, akit csakúgy felismerhetetlenségig elmaszkíroztak, ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy melyik színészt látjuk a smink mögött. Farrell Pingvin szerepében, azonban a színész és a rendező is többször hangsúlyozta, hogy egyszerűen csak “Oz” a karakter neve, amikor a Batmanben találkozunk vele, és csak később válik belőle rettegett gonosztevő, akit Pingvinnek ismerünk. A képen is inkább hasonlít egy maffiafőnökre, mint arra a pingvines főgonoszra. Ha nem is ebben a filmben, akkor az HBO Max spinoff-sorozatában biztosan megismerjük a valódi gonosz oldalát is, amivel félelemben tartja majd Gotham City utcáit.

The Batman cselekményét szigorúan őrzik, de azt már tudjuk, hogy a filmben Robert Pattinson Bruce Wayne fiatalabb verzióját kelti életre, vagyis a film a Sötét lovagjának második évét mutatja be. Reeves korábban megerősítette, hogy a filmben a hős jobban használja majd nyomozói képességeit, mint amit eddig a korábbi feldolgozásokban láttunk. Még nem jelentettek be semmit, de várhatóan a The Batman lesz egy új filmtrilógiának első állomása Pattinsonnal.

The Batman 2022. március 4-én kerül bemutatásra csak a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.