x
Játékok

E3 csak jövőre, pótlása már idén is lesz

Bejelentették a show jövő évi időpontját, az IGN pedig egy idén helyette szervezett digitális eseményt.

E3 csak jövőre, pótlása már idén is lesz
  • Publishedáprilis 4, 2020

Bejelentették a show jövő évi időpontját, az IGN pedig egy idén helyette szervezett digitális eseményt.

Mindenki jól tudja, hogy idén elmarad az E3 is, mint megannyi más esemény (az okokat nem firtatnánk). A szervező ESA viszont már be is jelentette helyette a jövő évi időpontot: 2021. június 15-17.

Az ígéretek között azonban volt egy digitális esemény, ami az idei showt pótolná. Minderről eddig nem sokat lehetett hallani, nem is került szóba a mostani bejelentés alkalmával sem, viszont úgy néz kis lecsapott a dologra más. Az IGN ugyanis júniusban megrendezi a Summer of Gaming nevű eseményt, ahol valószínűleg az E3-ról lemaradó játékok bejelentései, videói lesznek láthatóak.

Ennek kapcsán már meg is állapodtak jó pár kiadóval, mint: 2K, Square Enix, SEGA, Bandai Namco, Amazon, Google Stadia, Twitter, Devolver Digital, és THQ Nordic. A lista várhatóan addig még bővül, de alighanem a platform gyártói saját megoldással jelentkeznek majd.

Ha már rendes E3 nem lesz idén (és talán később sem), legalább idén sem maradunk új játékbejelentések nélkül. Legalább nem kell a los angelesi Convention Center fájdalmasan üres képeit nézegetnünk, nem igaz?

Written By
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.