Főoldal Filmek Disney-filmek reggeltől estig – tölts egy mesés napot az HBO-val!
Filmek

Disney-filmek reggeltől estig – tölts egy mesés napot az HBO-val!

Nem kell kimozdulnod otthonról, az HBO házhoz hozza a legnagyobb Disney-filmeket!

796
Jégvarázs

Július 5-én Disney-nap lesz az HBO lineáris csatornáján, melynek apropója a világot meghódító Jégvarázs folytatásának premierje. Alább a mesés kínálat – a filmek természetesen az HBO GO felületén is elérhetők lesznek.

06:00 Agymanók

A Pixar egyik legjobb alkotásával indul a nap. A páratlanul ötletes, gondolatébresztő, vicces és szívfacsaró Agymanók megmutatja, milyen szédítő kavalkád van egy kiskamasz fejében. Miután Riley szüleivel a nyüzsgő San Franciscóba költözik, érzelmei – Derű, Bánat, Félelem, Undor és Harag – minden erejükkel azon vannak, hogy segítsenek neki megbirkózni az új helyzettel. Aztán Derű és Bánat véletlenül katapultálnak a fejhadiszállásról, ahol így kitör a káosz. A két fő érzelemnek még azelőtt vissza kell jutnia a központba, hogy Riley valami borzalmas dolgot művelne.

07:35 Herkules

Ezután jöhet egy isteni mese! Az ötletes (dal)szövegekkel és fülbemászó zenékkel, valamint imádnivaló segítőkkel (Pegazus, na meg az ügyefogyott Pech és Pánik) teli, gyorsan pörgő, az egyik legmenőbb gonosszal operáló mese a görög-római mitológiáról fújta le a port és bújtatta Disney-köntösbe: Hádész az Olimposz trónjára tör, amit meg is kaparint, ha csak Herkules közbe nem avatkozik – ehhez azonban a fiúnak előbb mentora, Phil segítségével rá kell jönnie: nem csak erő és ész, hanem legfőképp szív kell hozzá, hogy igazi hős váljék belőle.

09:05 Némó nyomában

Majd úszunk tovább az árral, következik a kalandvágyó bohóchal, Némó és egy családi tragédia miatt őt a hullámoktól is óvó édesapja, Pizsi története. Egy szülő bármire képes a gyerekéért, ha kell tűzön-vízen átmegy érte – ez utóbbi történik itt szó szerint, hiszen amikor a tündéri halacskát elragadja egy búvár, apja bejárja érte a Nagy Korallzátony minden szegletét, és elképesztő kalandokba keveredik egy memóriazavaros új baráttal, Szenillával az oldalán. Lehengerlő látványvilág, üdítő humor, szívhez szóló történet, imádnivaló karakterek – a hét tengert bejárva sem akad ilyen jó szórakozás!

10:45 Toy Story 4.

A negyedik néznivaló stílszerűen a Toy Story 4. része, ami méltó darabja az óriási anyagi és kritikai sikert elért franchise-nak. Woody és barátai még mindig tudnak újat mondani barátságról, kötelességről, új utakról, önmagunk megtalálásáról – ráadásul ezúttal road movie-ba oltva. A már ismert és megszeretett figurák mellé az új kalandra csatlakozik többek között a műanyag evőeszközből játékká avanzsált, egzisztenciális válságban gyötrődő, instant közönségkedvenc Villi is.

12:25 A szépség és a szörnyeteg (2017)

Délután a régi klasszikus mesék elevenednek meg új köntösben, a sort A szépség és a szörnyeteg nyitja. A pazar látványvilágú élőszereplős változat könyvmoly hősnőjét Emma Watson (a Harry Potter-filmek Hermionéja) alakítja, szörnyként Dan Stevenst láthatjuk, további szerepekben pedig felbukkan Luke Evans, Josh Gad és Kevin Kline. A magával ragadó történetet úgy aktualizálták a készítők, hogy a fő tanulság megmaradt: a szépség a belsőben lakozik.

14:30 Az oroszlánkirály (2019)

Fél 3-tól az élet az úr az HBO-n, hiszen a Disney gyerekkorunk egy másik nagy kedvencét, Az oroszlánkirályt is leporolta: a stúdió lélegzetelállító fotorealisztikus animációval és impozáns szinkronhang listával remake-elte a vadállati Hamlet-sztorit, amiben a Büszke Birtok leendő úr apja testvérének árulása után száműzetésbe vonul, majd két új barát (az ikonikus Timon-Pumba duó) segítségével felnő a feladathoz, hogy visszafoglalja az őt megillető trónt.

16:30 A dzsungel könyve (2016)

Jon Favreau (A Vasember, Cowboyok és űrlények, A séf) korábban már egy másik klasszikust is újragondolt: a 2016-os A dzsungel könyve is lenyűgöző technológiai teljesítmény, a káprázatosan megvalósított álltatok nem csak szinte szólalnak meg, hanem ténylegesen is, méghozzá remek színészek hangjain. Amellett, hogy a legfontosabb elemeit megtartották a mesének, változtatásoknak sincs híján a történet, így a nosztalgiafaktor mellett az újdonság varázsát is megkapjuk. 

18:15 Jégvarázs

A fő attrakció előtt bemelegítésnek újranézhetjük a heveny dallamtapadást okozó Legyen hó!-val operáló első részt. A veszélyesen fülbemászó dallamok mellett a film fő erénye, hogy középpontjába a szerelem helyett a testvéri szeretetet és az önelfogadást helyezi, viccesen csavar egyet a mesebeli herceg klisén és persze prezentálja a kicsiknek kiapadhatatlan humorforrásként szolgáló Olafot.

20:00 Jégvarázs 2.

Este pedig vár a legújabb (Jég)varázslat! A kalandos folytatásban a nővérek Kristoff, Sven és Olaf társaságában azt próbálják kideríteni, honnan van Elza varázsereje és egyúttal megmenteni Arendelle-t egy rejtélyes természeti erőtől. Az ismeretlenbe vezető kutakodásaik során aztán olyan sötét titokra bukkannak, amelynek kapcsán a Jégvarázs 2. még érettebb témákkal tud foglalkozni, mint elődje – persze teszi mindezt kellő humorral és szívet melengetően.

Forrás: HBO Magyarország

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Walt Disney Studios
Filmek

Meghackelték a Disney-t, összesen 1 TB adatot loptak el

Már szivárogtatják a Disney-től ellopott adatokat.

Az ördög Pradát visel
Filmek

A Disney elkészíti Az ördög Pradát visel folytatását

Visszatérhetünk Meryl Streep oldalán a divat világába.

Harry Potter
Sorozatok

Rendezőt és showrunnert kapott az HBO Harry Potter sorozata

A Harry Potter-könyveket ezúttal sorozat formájában dolgozzák fel.