Dűne

Denis Villeneuve szerint sietniük kell majd, hogy időben be tudják fejezni a Dűnét

A rendező szerint trükkös lesz a következő néhány hónap a stáb számára.

Hatalmas várakozás előzi meg Denis Villeneuve Dűne-filmjét, ugyanis Frank Herbert kultikus regénye hiába a sci-fi irodalom egyik alapműve, igazán méltó filmes adaptációt még nem kapott. David Lynch 1984-es alkotása sok tekintetben nem tudott megfelelni az elvárásoknak, ezen kívül készült még ugyan egy televíziós sorozat, azonban a rajongók tűkön ülve várják, hogy legyen végre egy grandiózus, mozis feldolgozása a kultikus regénynek.

Erre a feladatra korunk egyik legfelkapottabb rendezője, Denis Villeneuve vállalkozott, a projekthez pedig igencsak impozáns szereplőgárdát sikerült szerződtetni. A teljesség igénye nélkül láthatjuk majd többek között Timothée Chalamet-t, Rebecca Fergusont, Oscar Isaacet, Zendayát, Josh Brolint és Jason Momoát is. Néhány hete mi is beszámoltunk róla, hogy utóforgatásokat rendeltek el, most pedig Denis Villeneuve elmondta, hogy minden bizonnyal nagy hajsza vár rájuk a következő pár hónapban.

Néhány jelenetet később szerettem volna leforgatni, ugyanis át akartam gondolni teljességében a filmet. Azonban a koronavírus igencsak súlyosan érintette Észak-Amerikát, így pedig borult a menetrend. Ez emellett azt is eredményezte, hogy bizonyos dolgokkal, például a VFX-szel, vagy a vágással egyedül kellett végeznem. Nagyon hiányzott a stáb visszajelzése, az interakció. Denis Villeneuve

Az utóforgatásokról korábban Oscar Isacc így nyilatkozott:

Augusztus közepére tervez a stáb egy utóforgatást Budapestre, ahol apró simítást végzünk majd. Láttam már néhány kockát egyébként, és ezek alapján kifejezetten bizakodó vagyok. Denis (Villeneuve-a szerk.) egy valódi művész. Őrültségnek hangzik, hogy pár hónappal a bemutató előtt még veszünk fel jeleneteket, valójában azonban nem olyan különös ez, ugyanez volt a helyzet a Star Wars esetében is.

Dűnét december 17-én mutatják be a hazai mozik.

Total
23
Shares
Previous Article

Konzolokra is ellátogat Alto mindkét kalandja

Next Article
Mulan

A Disney nem húzza tovább a Mulan bemutatóját, digitálisan fogja bemutatni szeptemberben

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!