Főoldal Sorozatok David Zaslav kitűzte a céldátumot, hogy mikor kell jönnie a Harry Potter-tévésorozatnak
Sorozatok

David Zaslav kitűzte a céldátumot, hogy mikor kell jönnie a Harry Potter-tévésorozatnak

Harry Potter és a varázslók hamarosan visszatérnek.

313
Harry Potter

A részvényeseknek tartott negyedéves eredménybeszámolón a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav ismertette a résztvevőnek, hogy előttünk álló években mikor mutatják be a bejelentett franchise-okat, köztük a Harry Potter-regények feldolgozását sorozat formájában. Zaslav megerősítette, hogy J.K. Rowling írónő részt vesz a népszerű könyvek közelgő tévésorozatának adaptációjában.

A stúdió 2023 tavaszán megrendelte hivatalosan a nagysikerű regénysorozat újabb feldolgozását, ám ezúttal nem mozifilm, hanem sorozat formájában mesélik újra a könyveket. A terv az, hogy az egyes kötetekre egy teljes évadot szánnak, szóval gazdagabb és hosszabb kivitelben mesélik újra a történetet, amiről már mindenki hallott vagy látott.

Az utolsó film több mint 12 évvel ezelőtt készült. Néhány hete Londonban jártam Casey-vel [Bloys, az HBO vezérigazgatója] és Channinggel [Dungey, a Warner Bros Television elnöke], és eltöltöttünk egy kis időt JK-val és a csapatával. Mindkét fél izgatott, hogy újraindíthatjuk ezt a franchise-t. Jókat beszélgettünk, és nem is lehetnénk izgatottabbak az előttünk álló dolgok miatt.

David Zaslav

Ez nem teljesen így van, bár abban igaza van Zaslavnak, hogy a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész még 2011-ben jött ki, és annak már tényleg több mint 12 éve, de a franchise nem halt meg utána. Alig öt évvel később bemutatták az előzménysorozatnak szánt Legendás állatok-franchise-t Eddie Redmayne és Katherine Waterson főszereplésével.

Több problémával is szemben találta magát a franchise. Az eredetileg ötrészesre tervezett filmsorozatból mindössze hármat forgattak le, csalódáskeltő jegybevételt produkált a kasszáknál, és a vitatott színész, Johnny Depp szerepeltetése is megpecsételte a folytatást, akit a harmadik filmben Mads Mikkelsen helyettesített, miután kirúgták a szerepből. A harmadik után a Warner Bros. feladta, nem folytatja.

Ezután jött a bombahír, hogy sorozat készül. Az HBO Max – amit hamarosan már nálunk is csak Maxnek hívnak – megrendelte a sorozatot, amely Zaslav elmondása szerint 2026-ban szeretne debütálni, és hét évadonként egy-egy könyvet tervez feldolgozni.

A vállalat az elmúlt hónapokban meghallgatta az írók és a showrunnerek új elképzeléseit, de hivatalosan még nem jelentette be, hogy ki írja és vezeti a sorozatot, de Zaslav bízik abban, hogy az új feldolgozással mindenki elégedett lesz, és sikerül újra megszerettetni a világgal a varázslóvilágot.

Harry Potter

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

2 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Max
Sorozatok

Exkluzív francia sorozatok érkeznek a Maxra

A Max franciaországi indulásával együtt megindul a francia saját gyártású Max Original...

Max
BREAKINGFilmek

A Warner Bros. Discovery bejelentette, mikor indul a Max szolgáltatás Európában

Végre bejelentették, mikor rajtol Magyarországon is az HBO Max utója a Max.