Főoldal Sorozatok A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?

3.2k
Harry Potter

A Warner Bros. Discovery még tavasszal jelentette be, hogy a nagysikerű Harry Potter-könyvek új feldolgozást kapnak a mozifilmek után, ám ezúttal sorozat formájában fogják adaptálni J.K. Rowling könyveit. Később kiderült, hogy egy-egy évadban fogják elmesélni a könyvek eseményeit, ezzel is több időt hagyva a történet és a karakterek kibontakozására.

A bejelentés idején Casey Bloys, az HBO és a (HBO) Max tartalomért felelős elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: “A Harry Potter kulturális jelenség, és egyértelmű, hogy a varázsvilág iránti szeretet és szomjúság múlhatatlan. A Warner Bros. Televisionnel és J.K. Rowlinggal együttműködve ez az új Max saját készítésű sorozata mélyen elmerül az ikonikus könyvek világába, amelyeket a rajongók ennyi éven át folyamatosan élveztek”.

Nem most volt már, amikor hallottunk a projektről, amihez természetesen kellett az is, hogy jelenleg írók és színészek sztrájkolnak. Múlt héten viszont a sorozatok producerét arról kérdezték, hol tartanak a munkálatokkal. Úgy tűnik, hogy az egyes évadok Rowling 1997 és 2007 között megjelent hét regényének egyikét dolgozza majd fel, ennek köszönhetően a filmeknél részletesebben tárja fel Harry Potter világát. Erre erősített most rá David Heyman is a Total Film magazinnak adott interjújában.

Még nagyon korai erről beszélni. Még egy írót sem vettünk fel, hogy elkezdjük a munkát. Egy kicsit korai még, de remélhetőleg [ez] valami olyan lesz, ami nagyon különleges, és lehetőséget ad arra, hogy élvezhessünk egy olyan sorozatot, amely mélyebben feltárja ezeket a könyveket.

David Heyman

Sokan nem fogadták jól a hírt, hogy ennyi év után újabb feldolgozást kapnak a könyvek, azt pedig végképpen nem tudták sokan feldolgozni, hogy ezúttal nem Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson játssza majd a három főszereplőt a sorozatban. Hogy kik kapják a szerepet, és mikor érkezhet a sorozat, az még a jövő zenéje, de az említett sztrájkok nagyban megnehezítik a munkálatokat. A WGA és a SAG-AFTRA szakszervezetek csak az amerikai színészek produkcióira terjed ki, így brit színészekkel elkezdődhet a casting, és a forgatókönyvet is csak olyan írókra bízhatják, akik nem tagjai a tengerentúli céheknek. Erre pedig már láttunk példát, hogy az HBO előszeretettel használ európai stábot, és a korábbi filmek főszereplőit is angol színészekre osztották.

Az utolsó film, a Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész 2011-ben került bemutatásra a mozikban, de a filmsorozat az évek során kitartott, és más nagy franchise-okhoz viszonyítva a premier után sokkal jobb eredményeket ért el az otthoni videó- és streaming-piacokon.

De a franchise mással is felhívta magára a figyelmet, főként az írónő körüli botrányokkal. Rowling a nézeteivel került kereszttűz alá az elmúlt években, amikor azt hangoztatta, hogy a transznemű nők nem nők, és a transznemű férfiak pedig nem férfiak. Producerként jelen lesz az írónő, ám showrunneri szerepet nem tölt be, és kreatív beleszólása valószínűleg kimerül annyiban, hogy segít kiválasztani a szerepeket.

Harry Potter
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...