Főoldal Filmek David Fincher Z világháború folytatása hasonlított volna egy nagy népszerűségnek örvendő videójátékhoz
Filmek

David Fincher Z világháború folytatása hasonlított volna egy nagy népszerűségnek örvendő videójátékhoz

Végre kiderült, hogy milyen lett volna a Z világháború folytatása, ha elkészül.

1.5k
Z világháború
Forrás: Paramount Pictures

David Fincher meglepően közel járt ahhoz, hogy elkészítse a Z világháború folytatását, mielőtt a projekt teljesen szétesett volna. A direktor most megerősítette, hogy az HBO sikersorozata, a The Last of Us nagyon hasonló ahhoz, amilyen lehetett volna a 2013-as film második folytatása.

A filmet már a kezdetektől fogva problémák gyötörték. Marc Forster rendező – aki egyébként A Quantum csendje rendezője is egyben – több alkotóval is összetűzésbe került a gyártást megelőző időszakban. Ez azt jelentette, hogy a projekt már azelőtt túllépte a költségvetést, hogy egyáltalán elkezdődött volna a forgatás. De a dolgok csak itt kezdtek igazán rosszul alakulni és a viharos forgatás azzal végződött, hogy az egész utolsó felvonást elvetették és újraforgatták. Damon Lindelof és Drew Goddard kapta a feladatot, hogy megírják az új befejezést, aminek költsége végül 20 millió dollárra rúgott.

Az előzetesek megjelenésekor újabb problémákba ütköztek. A közönség tetszését nem nyerték el a zombihordák, olcsó számítógépes trükknek tűntek az élőhalottak, de gond volt az időzítéssel is. A filmet olyan kasszasikerek után mutatták be, mint Az acélember vagy a Vasember 3., szóval egy mozgalmas nyári időszak után került a mozikba, ezzel pedig a Z világháború bukásra volt ítélve.

Sokan azt gondolták, hogy a Brad Pitt főszereplésével készült mozi majd elhasal a kasszáknál, ehelyett 540 millió dollárt hozott és megindultak a tárgyalások a folytatásról. Forster trilógiát tervezett, de egyértelmű volt, hogy nem kérik fel többet. Ekkor merült fel J. A. Bayona rendező és Steven Knight író neve, hogy dolgozzák ki a folytatást. Bayona végül kiszállt, s inkább a Jurassic World: Bukott birodalomra fókuszált.

Később felröppent a hír, hogy a Hetedik, a Harcosok klubja és a Social Network – A közösségi háló rendezője, David Finch átveszi a franchise irányítását. Az ő közreműködésével Brad Pitt beleegyezett a visszatérésbe, de késések nehezítették a munkát és a folytatást elvetették.
A GQ-nak nyilatkozva Fincher végre elárulta, hogy mire készült a folytatásban.

Nos, egy kicsit olyan volt, mint a The Last of Us. Örülök, hogy nem azt csináltuk, amit terveztünk, mert a The Last of Usnak sokkal nagyobb tere van arra, hogy ugyanazokat a dolgokat elmeséljék. A bevezetőben be akartuk mutatni azt a kis parazitát. A The Last of Us készítői hasonlóan jártak el a sorozat bevezetőjében, abban a csodálatos kezdőjelenetben, a Dick Cavett és David Frost stílusú talkshow-val.

David Fincher

Arra a kérdésre, hogy Max Brooks regényének szorosabb adaptációja lett volna a film, Fincher csak annyit felelt, hogy “Nem, nem. De van róla szó”. Úgy tűnik tehát, hogy Hollywoodban nem vetették el teljesen a folytatás ötletét, hiszen továbbra is beszélgetnek róla, de korábban arról számoltak be, hogy Fincher verzióját elvetették, mert Kínában betiltották a zombis filmeket.

Z világháború
Forrás: Paramount Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A gyilkos
Előzetesek

Michael Fassbender egy bérgyilkost játszik David Fincher A gyilkos filmjének előzetesében

Nézd meg A gyilkos előzetesét, amiben Michael Fassbender játssza a főszereplőt.

Zodiákus
Filmek

Fény derülhetett a Zodiákus gyilkos kilétére

Régóta húzódó rejtélyre derülhetett fény.

mank scaled
Kritikák/tesztek

KRITIKA: Mank

“Üdv az elmémben."