Főoldal Filmek Dave Filoni szerint Thrawn nagy fenyegetést jelent az Új Köztársaság korszakában, ő lehet a mozifilm főellensége?
Filmek

Dave Filoni szerint Thrawn nagy fenyegetést jelent az Új Köztársaság korszakában, ő lehet a mozifilm főellensége?

Dave Filoni az interjúban arra utalt volna, hogy Thrawn lesz a mozifilm főgonosza?

170
Ahsoka

Az eredeti trilógiában Darth Vader, Palpatine és a Galaktikus Birodalom jelentette a legnagyobb fenyegetést a galaxisra nézve, míg a folytatásban Kylo Ren, Snoke legfőbb vezér és az Első Rend volt az elsődleges ellenség, de az olyan sorozatokban, mint A mandalóri folytatása és a közelgő Ahsoka, vajon ki jelenti a legnagyobb fenyegetést?

Dave Filoninak konkrét elképzelése van erre, hogy ki lehet a következő nagy főellenség a Disney+ sorozataiban és a filmvásznon. Az Empire magazinnak adott interjújában utalt rá, hogy Thrawn főadmirális jelenti a legnagyobb fenyegetést az Új Köztársaság idején.

Április elején kapott megerősítést, hogy Thrawn lesz a sorozat főgonosza, de a most készített interjú alapján nagyobb tervek vannak a főadmirálissal, és Thrawn lehet a készülő egyik mozifilm főellensége.

Az én szememben mindenképpen. Amikor Timothy Zahn megírta a Birodalom örökösét, Thrawn nagyon ikonikus gonosztevő lett, mert más volt, mint bármi, akit korábban láttunk. Nem egy újabb sisakos, fénykardos rosszfiú volt, megvan? Nagyon sok lehetőségünk van arra, hogy olyan karaktereket csináljunk, mint Vader, mert annyira ikonikus. De Tim bátorsága abban rejlett, hogy olyasvalakit alkosson, aki más, akinek nincsenek ilyen képességei, és másképp tud harcolni. A Star Wars szavaival élve a háború része ennek – ő egy nagy admirális, egy vezető, egy katonai stratéga, valaki, aki túltesz rajtad, aki túllép rajtad, aki túldramatizál téged – és ez nagyon jól rezonált. Ő egy kritikus szereplő ebben a korszakban. Szerencsések vagyunk, hogy megvan ez a karakter, és szerencsések vagyunk, hogy Lars [Mikkelsen] játssza őt.

Dave Filoni

Mivel mind A mandalóri, mind a Boba Fett könyve két aljas rezsim között játszódik, a közönség kisebb léptékű kalandoknak lehetett szemtanúja, jobb vagy rosszabb esetben, de Filoni tisztában van vele, hogy valami nagyobbra lesz szüksége a folytatásban.

Thrawn Zahn regénytrilógiáiban debütált a ’90-es években, de amikor a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, ezeket a történeteket száműzte a kánonból, és a Legendákat erősíti. Filoni a Lázadók animációs sorozatban visszahozta a regény egyes elemeit és Thrawn főadmirálist.

Egy időben úgy tűnt, hogy a Lázadók évadzáró epizódjában meghalt Thrawn, azonban A mandalóri 2. évada megerősítette, hogy Thrawn életben van, és Ahsoka Tano a keresésére indult. Az Ahsoka első trailere mind Thrawnt, mind Ezrát megmutatta a rajongóknak, és mivel Filoni megerősítette, hogy a készülő mozifilmje ezt a korszakot fogja lezárni, várhatóan Thrawn lesz a korszak és a film főellensége majd.

Thrawn
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars nagyon más, mint amire számított

Daisy Ridley új Star Wars-filmje 15 évvel játszódik a Skywalker kora után.

Dave Filoni
BREAKINGFilmek

Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív igazgatója, ő felel a Star Wars jövőjéért, a filmekért és a sorozatokért

A rajongók legnagyobb örömére előléptetést kapott Dave Filoni, ő lett a Star...

Taika Waititi
Filmek

Taika Waititi úgy fogalmazott, hogy “fel fogja b*szni az embereket” a Star Wars-filmje

Taika Waititi Star Wars-filmje vagy óriási siker lesz, vagy hatalmas bukta.

Indiana Jones és a sors tárcsája
Filmek

A Disney+ elárulta, mikortól streamelhető az Indiana Jones és a sors tárcsája

Már nem kell sokat várni az Indiana Jones és a sors tárcsája...