Főoldal Filmek Daniel Craig lesz a főszereplője a Rian Johnson-féle Knives Out detektívfilmnek
Filmek

Daniel Craig lesz a főszereplője a Rian Johnson-féle Knives Out detektívfilmnek

A James Bondot is alakító angol színész, Daniel Craig lesz a főszereplője a Knives Out detektívfilmnek, amit Rian Johnson készít.

670
Rian Johnson

A James Bondot is alakító angol színész, Daniel Craig lesz a főszereplője a Knives Out detektívfilmnek, amit Rian Johnson készít.

A Deadline információ szerint a Logan Lucky és a James Bond franchise vezető színésze Daniel Craig kapta a detektív főszerepet a készülő Knives Out című krimiben. A filmet egyébként a Star Wars: Az utolsó Jedik írója és rendezője, Rian Johnson készíti majd, aki egyben a forgatókönyvért is felel. A filmet a Toronto Nemzetközi Filmfesztiválon fogják hivatalosan bejelenteni, amit még a Rian Johnson-féle új Star Wars-trilógia előtt elkészítenek.

A Knives Out film stílusáról azt kell tudni, hogy egy a klasszikus értelemben vett detektívregény lesz, ami annyi plusszal egészül ki, hogy a jelenkorban játszódik, és a főhősnek egy rejtélyes gyilkosságot kell felgöngyölítenie. A filmben természetesen Johnson egyedi stílusa is megtalálható lesz, úgy is mondhatnánk, hogy a Tégla és a Looper védjegyeit kapjuk vissza a történetben. Időközben Johnson a forgatókönyvet már elkészítette, amit a fesztiválon megjelent „vásárlók” kezükbe is vettek.

Danny Boyle váratlan távozása után Johnson és Ram Bergman producer gyorsan kapott a lehetőségen, és azonnal felkeresték Craiget, még mielőtt a rendező belevetné magát a Star Wars-trilógia filmezésébe. Most, hogy Daniel Craig is szabad, hiszen a James Bond 25 munkái állnak, gyorsan elkészíthetnek a színésszel egy másik filmet. Rian Johnson a következőt mondta el:

Nagy rajongója vagyok, és mindig egy közös projekten akartam dolgozni vele. Miközben a forgatókönyvön dolgoztam, próbáltuk megtalálni a legjobb színészt a feladatra. Ram-mal széttártuk kezünket, hogy ki lehetne a nyomozó. Aztán szerencsére hallottuk, hogy Danielnek van egy lyuk a naptárában. Rendkívüli színész, és alig várjuk, hogy Daniellel közösen szórakozzunk egy modern kori detektívfilmen, ami egy új Poirot-ot is teremthet.

Johnson felfedte, hogy a nyarat azzal töltötte, hogy kidolgozza a történetet, és papírra vigye a forgatókönyvet, amire gyorsan létre is hoztak egy saját stúdiót – a stúdió nevét egyelőre nem fedték fel, de Észak-Amerikában a CAA Media Finance and FilmNation közösen dolgoznak majd a filmen. A rendező elárulta azt is, hogy hatalmas Agatha Christie rajongó, így érthető az ok, hogy az elmúlt egy évtizedben miért törte fejét saját gyilkossági rejtély megoldásán.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Kiderítették, mikor kezdődik a Tőrbe ejtve 3. forgatása

Rian Johnson keményen dolgozik a Tőrbe ejtve 3. részén.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmkritikák

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma kritika

Benoit Blanc visszatért, hogy megoldjon egy egészen bizarr gyilkossági esetet.