x
Előzetesek

[D23] Előzetest kapott az élőszereplős A kis hableány

A Disney bemutatta A kis hableány élőszereplős remake-jének első előzetesét.

  • Publishedszeptember 10, 2022

A Disney még 2019 nyarán jelentette be A kis hableány élőszereplős feldolgozást. Az adaptáció azonnal a rajongók kereszttüzébe került, miután egy afroamerikai színésznő kapta a főszerepet. Hiába a sok kritika, a Disney beindította a kamerákat, de nem tartott sokáig a forgatás, hiszen a koronavírus-járvány itt is közbeszólt. Egy évvel később azonban folytatódik a munka.

A Disney a D23 Expo 2022-es rendezvényen mutatta be az első teaser előzetesét a készülő élőszereplős A kis hableány című filmjéhez. A film főszerepében Halle Bailey, ő játssza Arielt. A teaser az óceánt mutatja be, és egy pillantást vet Arielre a hajóroncsban, egy nagyon rövid részletet az ikonikus dalból Alan Menken és Lin-Manuel Miranda együttműködéséből.

Bár kaptunk egy hivatalos szinopszist a filmhez, de az eddig látottak alapján Rob Marschall rendező egy egészen másfajta megközelítésben dolgozzák fel a népszerű rajzfilmet, mindezt úgy, hogy a Disney eddig bemutatott élőszereplős feldolgozásait (Az oroszlánkirály, az Aladdin) közvetlenül ültették át a rajzfilmekből a filmvászonra. Most azonban a rendező kapott némi kreatív szabadságot.

A film rövid leírása szerint A kis hableány című Ariel, a gyönyörű és temperamentumos, kalandvágyó fiatal hableány szeretett történetét mutatja be. Triton király legfiatalabb és legdacosabb lánya, Ariel arra vágyik, hogy többet megtudjon a tengeren túli világról, és a felszínen beleszeret a daliás Eric hercegbe. Bár a sellőknek tilos az emberekkel érintkezniük, Arielnek a szívére kell hallgatnia. Alkut köt a gonosz tengeri boszorkánnyal, Ursulával, ami lehetőséget ad neki, hogy megtapasztalja a szárazföldi életet, de végül veszélybe sodorja az életét – és apja koronáját.

Halle Bailey és Jonah Hauer-King mellett Javier Bardem, Melissa McCarthy, Daveed Diggs, Jacob Tremblay, valamint Awkwafina is szerepet kap, a zenéért pedig ezúttal is Alan Menken felel majd. A film még nem kapott premierdátumot.

A kis hableány bemutatójára 2023. május 26-án kerül sor a Disney+ streaming szolgáltatón.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.