x
Filmek

[D23] A Hangya és a Darázs: Kvantumánia közvetlenül kapcsolódik majd a Bosszúállók: Kang-dinasztia történetéhez

Az MCU 5. fázisának fontos része a Hangya és a Darázs.

[D23] A Hangya és a Darázs: Kvantumánia közvetlenül kapcsolódik majd a Bosszúállók: Kang-dinasztia történetéhez
  • Publishedszeptember 11, 2022

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia közvetlenül kapcsolódik az MCU 5. fázishoz és a Bosszúállók: Kang-dinasztia eseménysorozatához. A Disney D23 Expo tegnapi napján a Marvel Studios főnöke, Kevin Feige kijelentette, hogy a közelgő A Hangyn folytatás “egyenes vonalat jelent az 5. fázishoz és a Kang-dinasztiához”.

Persze, ez nem nagy meglepetés – elvégre a harmadik film a Disney+ Loki című sorozatában először bukkant fel a gonosztevő Kang, aki a The Multiverse saga nagy főellensége. De jó tudni, hogy a Hangya és a Darázs fontos szerepet fog játszani a Marvel Moziverzum 5. fázisában. Van azonban egy másik gonosztevő, akire nem számítottunk.

Feige kommentárjaival párhuzamosan a Marvel Studios egy exkluzív klipet is bemutatott a D23 résztvevőinek, egy teaser előzetest A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című folytatáshoz. A videóban Kang mellett feltűnik egy másik klasszikus Marvel-gonosz is, MODOK. A klip Scottot, Hope-ot és Cassie-t mutatja be egy autós kiránduláson. A Hangya könyvet írt, és a S.H.I.E.L.D. egykori ügynökével, Jimmy Woo-val ebédel. Úgy tűnik, hogy Cassie ugyanolyan bajkeverő, mint az apja, és a börtönből kell kihozni. Scott lánya arra emlékezteti apját, hogy az embereknek még mindig segítségre van szükségük. Hank Pym-mel (Michael Douglas) közösen a világ megmentésén dolgoznak. Az előzetesből kiderült, hogy a Kvantumbirodalomban a kvantumkommunikációval kísérleteznek, és amikor az eszközök kiakadnak, Scott, Hank és Cassie a Kvantumtér fogságában ragadnak. Ezután a klip a kvantumbirodalmat mutatja be, majd egy gyors pillantást vethetünk MODOK-ra.

Az előzetes végén megérkezik Kang, a Hódító is, és arra kényszeríti Hangyát, hogy visszatérjen a tolvaj korszakába, hogy megszerezzen neki valamit, amit elloptak. Úgy tűnik, a rendező tényleg nem viccelt, amikor úgy fogalmazott, hogy a filmje felforgatja majd a Marvel Moziverzumot. Kíváncsian várjuk, hogy a MODOK milyen szerepet játszik a történetben.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia 2023. február 17-én érkezik a mozikba.

A Hangya és a Darázs
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.