Főoldal Filmek Csak egy feltétellel folytatódhatna a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület
Filmek

Csak egy feltétellel folytatódhatna a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület

A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület nem teljesített jól a kasszáknál, de még így is van esély a folytatásra.

235
Dungeons & Dragons: Betyárbecsület
Forrás: Paramount Pictures

A Variety szerint a Paramount Pictures vezérigazgatója, Brian Robbins kifejtette, hogy bár a film sikeres volt a kritikai fogadtatás szempontjából, a folytatásnak kevésbé költségesnek kellene lennie ahhoz, hogy a gyártás indokolt legyen. “Ki kell találnunk, hogyan lehetne olcsóbban elkészíteni” – mondta Robbins, megerősítve, hogy a Betyárbecsület kereskedelmi kudarca ellenére is nyitott a folytatásra.

Annak ellenére, hogy a film a kasszáknál alulteljesített, sok kritikus dicsérte a Betyárbecsületet, és kiemelték, hogy a szereplők és az írás szinte hibátlan volt. Az erősen vígjátékra támaszkodó film kreatív csapata nem zárkózott el a Monty Python és a Szent Grálhoz való hasonlítástól sem.

A mi kedvencünk a műfajok keverése, és mindezt úgy, hogy az egyik pillanatban megijedhetsz, a másikban pedig nevethetsz. Soha nem akarunk túl messzire menni, hogy a fantasy-filmek paródiájává váljon, de azt is szerettük volna, ha valami hátborzongató és hagyományos fantasy-jelenetből át tudunk váltani egy abszurd, majdnem Monty Python-típusú jelenetbe.

Jonathan Goldstein

A Dungeons & Dragons felkarolása

A műfajok közötti ugrálás mindig is kulcsfontosságú cél volt a film esetében, mivel John Francis Daley társrendező bevallotta, hogy az volt a célja, hogy felforgassa azt, amit a közönség egy Dungeons & Dragons-filmtől várhat. Ennek ellenére azt is szerette volna, hogy a film befogadó legyen azok számára is, akik esetleg nem ismerik, hogyan működik a táblás szerepjáték a gyakorlatban. “Az embereket meg fogja lepni, hogy mi is ez a film” – mondta – “mert az emberek úgy jönnek egy ilyen filmre, hogy elvárásaik vannak egy fantasy-kalandfilmmel kapcsolatban. És ennek egy része itt is megvan, de van benne sok olyan is, ami meglepi őket”.

A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület egy össze nem illő társaságot követ, akik egy misztikus ereklye utáni vadászatba keverednek. A tárgy megszerzése után rájönnek, hogy megbízójuknak aljas szándékai vannak… A filmet mindenkinek csak ajánlani tudom, mert 2023 egyik nagy meglepetése volt.

Dungeons & Dragons: Betyárbecsület

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...