Wide Screen
Image default
Filmek

Colin Trevorrow most először beszélt Star Wars: Episode IX távozásáról

A Lucasfilm tavaly nyáron vált meg Colin Trevorrow rendezőtől kreatív különbségekre hivatkozva, de a rendező eddig hallgatott az esetről.

Olykor a Star Wars-filmek új érájában a dolgok nem mentek zökkenőmentesen, több probléma is adódott forgatások alatt. Előbb ott volt a Star Wars: Az ébredő Erő, aminek gyártási költsége jóval meghaladta a Disney előzetes becsléseit, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet forgatása közben adódtak gondok Gareth Edwards rendező munkájával, ami részben megismétlődött a Solóval, csakhogy itt Phil Lord és Chris Miller párostól azonnal megvált a stúdió, s nem kaptak segítő társat. De sajnos a tervezés alatt álló Star Wars: 9. résznél is problémák adódtak, amit Kathleen Kennedy és a stúdió mielőbb szeretett volna orvosolni, így inkább kirúgták Colin Trevorrow rendezőt és írót a film éléről.

A Jurassic World rendezője sokáig hallgatott, és nem szerette volna kommentálni a helyzetet, de most végre megszólalt és elmondta az ő álláspontját is:

Nem akarok túl sokat beszélni a történtekről, mert nem akarom befolyásolni a rajongókat a későbbi képről. Mikor gyerekek voltunk, a messziből kaptuk ezeket a filmeket, amiket ajándéknak fogtunk fel. Minél többet beszélünk arról, hogyan készültek, annál inkább kiderül, hogy ezek is csak filmek. De ezek nem egyszerűen csak filmek, annál többek. Ezen túlmenően lehetőséget kaptam, hogy egy olyan történetet meséljek el, ami mindent ünnepel, és hiszem, el kellett mondanom ezt George Lucasnak és Luke Skywalkernek, és ezek azok a tapasztalatok, amikért életem hátralévő részében is büszke leszek.

Ha igazak ezek, és Trevorrow valóban megosztotta ötletét Lucas-szal és Hamill-lel, akkor azok meglehetősen távol álltak az Episode IX forgatókönyvétől, még mielőtt kreatív különbségekre hivatkozva útjuk szétvált volna a stúdióval. A film forgatókönyvét Derek Connollyval közösen írták, és csak később csatlakozott be a munkába Jack Thorne, akit azért hoztak, hogy segítsen átírni a szkriptet. De még ez sem volt elég arra, hogy a stúdió bízzon bennük, így mindhármukat lapátra tették, és J.J. Abramsra és Chris Terrióra bízták a trilógia befejező részét.

Még több a témában...

Őszinte előzetessel jelentették be, hogy a Star Wars: Skywalker kora mikor költözik be az otthonunkba

Kévés Bence Mihály

Harrison Fordnak fogalma sem volt arról, hogy mi az az Erő-szellem

Kévés Bence Mihály

Rian Johnson is megszólalt, hogy mit gondol a Star Wars: Skywalker koráról

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon