Főoldal Filmek Chukwudi Iwuji elárulta, hogy a Marvel után a DC melyik gonosztevőjét akarja játszani James Gunn univerzumában
Filmek

Chukwudi Iwuji elárulta, hogy a Marvel után a DC melyik gonosztevőjét akarja játszani James Gunn univerzumában

A Marvel után a DC-nél is gonosztevő bőrébe bújna Chukwudi Iwuji?

551
Chukwudi Iwuji

Chukwudi Iwuji karrierje meredeken emelkedik, miután az Evolúció Mesterét életre keltette A galaxis őrzői: 3. részben. Kevesen tudják, de Iwuji csak azután kapta meg a Marvel mániákus genetikus gonosztevőjének szerepét, hogy James Gunn-nal együtt dolgozott a Peacemaker – Békeharcos című sorozaton.

Most, hogy Gunn vezető szerepet vállalt a DC Studiosnál, sok rajongó arra számít, hogy (szokáshoz híven) többen követni fogják őt a DC Univerzumhoz. A Phaze Zero podcastjében adott interjújában Chukwudi Iwuji elárulta, hogy van egy DC-karakter, aki lenyűgözi őt, és bármikor életre keltené. Ez a karakter nem más mint Etrigan, a démon. Eleinte nem tudta megjegyezni a démon nevét, de később előállt, hogy miért érdekelné ez a szerep.

Merlin idejéből származik, és még ma is életben van, és rejtőzik benne egyfajta démon, ami előjön… És igen, Etrigan az! Valójában egy barátommal beszéltem róla. Ez a karakter… ez Jekyll és Hyde a DC világában. Ha azt mondanák, hogy nevezzek meg egy karaktert, akit eljátszanék, akkor az Etrigan lenne az. Egyszerűen imádom az ötletet, hogy két ember létezik egy személyben. Ez lenne az én DC-m. Etrigan.”

Chukwudi Iwuji

A DC képregényvilágában egy démoni lény Etrigan (és a középkori varázsló, Merlin féltestvére), ami megszállta Jason Blood testét. Blood háttértörténetéről azt kell tudni, hogy Camelot (Artúr király udvarának) lovagja volt; vagy a későbbi elbeszélések szerint Merlin egyik csalódott tanítványa volt. A történet más elmeséléseiben Merlin döntött arról, hogy Jason és Entrigan egyesül, ami része volt annak az alkunak, amit az ördöggel, Luciferrel kötött. Mindkét történetben ez az egyesülés halhatatlanná teszi Jason Bloodot, így túlélheti a középkori korszakot, és végül a DC-univerzum modernkori antihőseként támad fel.

Etrigan a DC természetfeletti univerzumának egyik legerősebb (és legegyedibb) karaktere, továbbá arról ismert, hogy pokol tüzével hadonászik és egyszerű rímpárokban mondja a párbeszédeit. Gyakran kulcsszereplőt játszik a DC metahumánokból álló csapatainak, mint például a Sötét Igazság Ligája, hiszen olyanokkal van közös múltja, mint John Constantine, Madame Xanadu, Zatanna és mások.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...