Főoldal Filmek Christopher Nolan megerősítette, hogy az Oppenheimer nem tartalmaz CGI-jelenetet
Filmek

Christopher Nolan megerősítette, hogy az Oppenheimer nem tartalmaz CGI-jelenetet

Merész kijelentés ez, de az Openheimert CGI-jelenetek nélkül forgatták.

18
Oppenheimer

Július végén berobban a mozikba Christopher Nolan új életrajzi filmje, a Cillian Murphy főszereplésével készült Oppenheimer. Murphy alakítja J. Robert Oppenheimert, az elméleti fizikust, akit általában az atombomba egyik “atyjának” tartanak. Az elmúlt hónapokban több érdekes dolgot is megtudtunk a filmről, köztük például hány kilót nyomott és milyen hosszú az a filmtekercs, amire rögzítették a filmet.

A Collider szerint Nolan egy interjúban elárulta, hogy a történelmi életrajzi filmben “nulla” CGI-t használnak. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a CGI-t nem szabad összekeverni a VFX-szel – a digitális szoftverek továbbra is képesek szerkeszteni és manipulálni egy élőszereplős képet, bár az már nem világos, hogy az Oppenheimerben használják-e a digitális képszerkesztést.

Nagy pillanat ez Nolan életében, aki nemrég a Total Film magazinnak a gyakorlati effektek kihívásairól beszélt – többek között az Oppenheimer által vezetett első új-mexikói atomfegyver-robbantás rekonstruálásáról.

Azt hiszem, a Trinity-tesztet számítógépes grafika használata nélkül újraalkotni hatalmas kihívás volt.

Andrew Jackson – a vizuális effektek felügyelője, akit már korán bevontam a filmbe – azt vizsgálta, hogyan tudnánk a film sok vizuális elemét gyakorlatilag megvalósítani, a kvantumdinamika és a kvantumfizika ábrázolásától kezdve magáig a Trinity-tesztig. A csapatommal Los Alamos újrateremtéséig, fent egy új-mexikói hegycsúcson, rendkívüli időjárás mellett, amire a filmhez nagy szükség volt, a nagyon zord körülmények között – hatalmas gyakorlati kihívások voltak.

Christopher Nolan

Az Oppenheimer főszerepében Cillian Murphy alakítja J. Robert Oppenheimert – az elméleti fizikust, akit az atombomba atyjaként tartanak számon. A készülő film az ő munkáját mutatja be a Manhattan Projectben, Amerika szigorúan titkos atomfegyver-projektjében a második világháború alatt. A filmben csupa nagy nevekkel találkozhatunk még, mint Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr, Florence Pugh, Rami Malek és még sokan mások. David Dastmalchian is nemrég csatlakozott a stábhoz egy ismeretlen szerepben, Josh Peck pedig Kenneth Bainbridge tudós szerepében lesz látható.

Az Oppenheimer a Pulitzer-díjas American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című könyv alapján készült, amit Kai Bird és a néhai Martin J. Sherwin írt.

Az Oppenheimer premierje július 21-én lesz a mozikban.

Oppenheimer

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...

Thor: Szerelem és mennydörgés
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.

Filmek

Egy játékfigura leplezte le az Aquaman és az elveszett királyság titokzatos gonosztevőjét

Az Aquaman folytatásában visszatér Fekete Manta, de lesz egy titokzatos másik gonosztevő...