x
Filmek

Chris Hemsworth szünetet tart, és ha úgy van, még Thor szerepéről is lemond

Chris Hemsworth átértékelte az életét, miután megtudta, hogy genetikailag hajlamos az Alzheimer-kórra.

Chris Hemsworth szünetet tart, és ha úgy van, még Thor szerepéről is lemond
  • Publishednovember 22, 2022

Miután bejelentette, hogy szünetet tart a színészkedésben, Chris Hemsworth, az MCU sztárja azt is elárulta, hogy kész lemondani a mennydörgés istenének szerepétől. Hemsworth korábban még úgy fogalmazott, hogy évekig szeretné játszani ezt a szerepet a Marvelnél, most viszont ennek az ellenkezőjét fogalmazta meg.

Thor sorsáról nem sokat tudtunk meg a Thor: Szerelem és mennydörgés után, a Marvel Studios mindössze annyit erősített meg, hogy Thor még visszatér. A döntés magukat a készítőket is meglepte, Taika Waititi rendező például a stáblista végi feliratból tudta meg, hogy a főhősnek még van szerepe a Marvel Moziverzumban. A film főszereplőjét interjúvolta meg a Variety, amiben Hemsworth elmondta, hogy szeretné, ha a következő lehetséges szereplése az MCU-ban Thor utolsó fejezete lenne.

Úgy érzem, valószínűleg le kellene zárnunk ezt a fejezetet, ha még egyszer eljátszanám [Thort], érted, mire gondolok? Úgy érzem, hogy [a betegség híre] indokolja ezt. Úgy tekintek erre, hogy valószínűleg ez lenne a finálé, de nincs alapja annak, amiről bárki mesélt nekem, vagy bármilyen terv erre. Ott van a hős születése, a hős utazása, majd a hős halála, és nem tudom – én már belépte ebbe a szakaszba? Ki tudja?

Chris Hemsworth

Ahogy már említettük a bevezetőben is, az idei Thor: Szerelem és mennydörgés végén kaptunk egy utalást rá, hogy Thor még visszatér. A döntésen Taika Waititi rendező és Hemsworth is meglepődött a feliraton, mivel jelenleg nem tudnak egy ötödik rész tervéről, vagy hogy milyen szerepet szánnak a karakternek. Egyelőre nincs tervben az ötödik rész – különösen a felemásra sikerült negyedik rész után -, de Hemsworth nyitott a dologra, hogy még egyszer utoljára visszatérjen a mennydörgés isteneként.

Abszolút nyitott vagyok rá, ha van valami egyedi, friss és váratlan dolog a karakterrel és a világgal. Mindig is imádtam a kalandot. Nagyon hálás voltam, hogy minden alkalommal valami mást csinálhattam.

Chris Hemsworth

Hemsworth szerepelt a National Geographic Limitless című műsorában, ahol megtudta, hogy genetikailag hajlamos az Alzheimer-kór kialakulására. Ezt követően Hemsworth úgy fogalmazott, hogy a tudat “tényleg elindított bennem valamit, hogy egy kis szabadságot akarok kivenni”, és azt tervezi, hogy leegyszerűsíti az életét, és több időt tölt a feleségével és a gyerekeivel, miután befejeznek minden munkát a jelenleg futó projektjein.

Thor több mint egy évtizede bukkant fel a Marvel Moziverzumban, s azóta az egyik központi karaktere lett a franchisenak. Négy szólófilm készült Hemsworth főszereplésével, ami a legtöbb az MCU karakterei közül. Emellett mind a négy Bosszúállók-filmben szerepelt.

Thor: Szerelem és mennydörgés
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.