Főoldal Filmek Chris Hemsworth szünetet tart, és ha úgy van, még Thor szerepéről is lemond
Filmek

Chris Hemsworth szünetet tart, és ha úgy van, még Thor szerepéről is lemond

Chris Hemsworth átértékelte az életét, miután megtudta, hogy genetikailag hajlamos az Alzheimer-kórra.

498
Thor: Szerelem és mennydörgés
Forrás: Marvel Studios

Miután bejelentette, hogy szünetet tart a színészkedésben, Chris Hemsworth, az MCU sztárja azt is elárulta, hogy kész lemondani a mennydörgés istenének szerepétől. Hemsworth korábban még úgy fogalmazott, hogy évekig szeretné játszani ezt a szerepet a Marvelnél, most viszont ennek az ellenkezőjét fogalmazta meg.

Thor sorsáról nem sokat tudtunk meg a Thor: Szerelem és mennydörgés után, a Marvel Studios mindössze annyit erősített meg, hogy Thor még visszatér. A döntés magukat a készítőket is meglepte, Taika Waititi rendező például a stáblista végi feliratból tudta meg, hogy a főhősnek még van szerepe a Marvel Moziverzumban. A film főszereplőjét interjúvolta meg a Variety, amiben Hemsworth elmondta, hogy szeretné, ha a következő lehetséges szereplése az MCU-ban Thor utolsó fejezete lenne.

Úgy érzem, valószínűleg le kellene zárnunk ezt a fejezetet, ha még egyszer eljátszanám [Thort], érted, mire gondolok? Úgy érzem, hogy [a betegség híre] indokolja ezt. Úgy tekintek erre, hogy valószínűleg ez lenne a finálé, de nincs alapja annak, amiről bárki mesélt nekem, vagy bármilyen terv erre. Ott van a hős születése, a hős utazása, majd a hős halála, és nem tudom – én már belépte ebbe a szakaszba? Ki tudja?

Chris Hemsworth

Ahogy már említettük a bevezetőben is, az idei Thor: Szerelem és mennydörgés végén kaptunk egy utalást rá, hogy Thor még visszatér. A döntésen Taika Waititi rendező és Hemsworth is meglepődött a feliraton, mivel jelenleg nem tudnak egy ötödik rész tervéről, vagy hogy milyen szerepet szánnak a karakternek. Egyelőre nincs tervben az ötödik rész – különösen a felemásra sikerült negyedik rész után -, de Hemsworth nyitott a dologra, hogy még egyszer utoljára visszatérjen a mennydörgés isteneként.

Abszolút nyitott vagyok rá, ha van valami egyedi, friss és váratlan dolog a karakterrel és a világgal. Mindig is imádtam a kalandot. Nagyon hálás voltam, hogy minden alkalommal valami mást csinálhattam.

Chris Hemsworth

Hemsworth szerepelt a National Geographic Limitless című műsorában, ahol megtudta, hogy genetikailag hajlamos az Alzheimer-kór kialakulására. Ezt követően Hemsworth úgy fogalmazott, hogy a tudat “tényleg elindított bennem valamit, hogy egy kis szabadságot akarok kivenni”, és azt tervezi, hogy leegyszerűsíti az életét, és több időt tölt a feleségével és a gyerekeivel, miután befejeznek minden munkát a jelenleg futó projektjein.

Thor több mint egy évtizede bukkant fel a Marvel Moziverzumban, s azóta az egyik központi karaktere lett a franchisenak. Négy szólófilm készült Hemsworth főszereplésével, ami a legtöbb az MCU karakterei közül. Emellett mind a négy Bosszúállók-filmben szerepelt.

Thor: Szerelem és mennydörgés
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.