Főoldal Filmek Chloé Zhao válaszolt a kérdésre, vajon Thanos az Örökkévalókat is megtizedelte?
Filmek

Chloé Zhao válaszolt a kérdésre, vajon Thanos az Örökkévalókat is megtizedelte?

Thanos az Örökkévalókat is megfelezte?

177
Örökkévalók

A Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték eseményei után többször megfogalmaztak már kérdéseket a csettintésről, hogy mi történt a Marvel Moziverzum különböző karaktereivel, akiket eddig még nem láttunk. Mert bár a Bosszúállók franchise tengernyi karaktert felsorakoztatott Thanos és ádáz szörnyei ellen, akadnak olyan isteni teremtmények, akik eddig nem fedték fel magukat, szóval adott a kérdés, hogy Thanos megtizedelése hogyan hatott más, eddig nem látott szuperlényekre.

Figyelem! A cikkben spoiler olvasható.

Az Örökkévalók esete egy picit különleges. Természetesen a film bemutatója után mindenki szeretett volna választ kapni, hogy a Végtelen Kesztyű milyen hatással volt az Örökkévalókra, hiszen, amikor Thanos csettintett, már itt voltak a Földön az Égiek teremtményei, csak nem mutatták magukat. Chloé Zhao rendező a Cinemablend lapnak adott interjúban elárulta, hogy különleges természetük miatt a megtizedelés egyáltalán nem hatott a hősökre. Mivel mesterséges teremtmények (gyakorlatilag robotok) és nem biológiai létformák, nem minősülnek a “élőlényeknek”, ezért Thanos csettintése nem volt hatással rá, hiszen az Őrült Titán technikailag az élőlényeket (embereket, állatokat, növényeket, stb) felezte meg az univerzumban.

Az Örökkévalók virtuális sajtóeseményén erősítette ezt meg Chloé Zhano a lap szerkesztőjének. Eric Eisenberg arról kérdezte a rendezőt, hogy a filmben az Örökkévalók bármelyik tagja elporladt-e Thanos csettintésétől, ám a direktor nem szeretett volna spoileres választ adni, ezért kissé vonakodva és körültekintően, megerősítette, hogy a szuperhősei mentesültek.

Nos, ezt nem mondhatom ki hangosan, de ha belegondolsz… ha belegondolsz, mit mondtak nekik az Égiek. Ha belegondolsz abba, hogy mit mondtak nekik az égiek magukról, akkor technikailag nem lehet őket elporlasztani.

Chloé Zhao

A film elején úgy mutatják be őket a nézőknek, és az Örökkévalók is abban a hitben élnek, hogy egy Olympia nevű bolygóról származó lények, akiket az égi Arishem azért hozott a Földre, hogy legyőzzék a szörnyű Deviánsokat, és segítsék az emberi élet virágzását és fejlődését. De ahogy a hősök a film során rájönnek, valójában az igazság nem ez. Kiderül, hogy lényegében androidok, és kifejezetten azzal a céllal hozták létre őket, hogy megfékezzék a fejlődésüket, mivel a Deviánsok öntudatra ébredtek, és fejlődésnek indultak. Sőt, azért hozták őket a Földre, hogy növeljék a népesség számát és elég energiát termeljenek ahhoz, hogy a bolygó magjából egy új Égi szülessen a távoli jövőben.

Örökkévalók

Az Örökkévalók stáblista utáni jelenetében tovább bonyolítják a dolgokat. Az említett jelenetben ugyanis bemutatkozik Eros, akit Harry Styles alakít, és külön kiemelik a jelenetben, hogy ő bizony egy Örökkévaló, és hogy ő Thanos testvére. Itt arra szerettek volna utalni, hogy a Marvel Moziverzum hűen követi majd a képregényket, ahol Thanos Örökkévaló és Deviáns DNS-sel is rendelkezett. Ha igaz ez a feltételezés, akkor ez a tény egészen új perspektívába helyezi az MCU jövőjét.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.

Pókember: Idegenben
Filmek

Tom Holland csak akkor fog újra Pókembert játszani, ha megéri visszatérni

Nyomós ok kell azért, hogy elkészüljön a Pókember 4.