Főoldal Filmek Chloé Zhao megerősítette, Zack Snyder Supermanje inspirálta az Örökkévalók Ikariszát
Filmek

Chloé Zhao megerősítette, Zack Snyder Supermanje inspirálta az Örökkévalók Ikariszát

Nem véletlen kaptunk elszólást Supermanre sem a filmben.

549
Örökkévalók

Az Örökkévalók című film rendezője, Chloé Zhao az elmúlt napokban több dolgot is elárult a filmmel kapcsolatban. Megtudtuk, hogy kit hallottunk a stáblista utáni jelenetben, vagy éppen arról mesélt, hogy mennyi idő állt rendelkezésre a Marvel Moziverzum első szexjelenetének felvételére. Most pedig az erősítette meg, hogy a Zack Snyder rendezőtől Az acélember című filmből Superman nagyban inspiráló volt Richard Madden Ikariszának megalkotásánál.

A The Hollywood Reporter figyelt fel egy érdekes interjúra, amit a Film Actu című lap készített az Oscar-díjas rendezővel. Zhao elárulta, hogy Zack Snyder Superman-verziója nagy hatással volt rá, mivel Snyder “hiteles és nagyon valóságos módon közelítette meg ezt a mítoszt”.

Superman összes modern értelmezése közül Zack Snyder Az acélember című filmje inspirált a leginkább, mert hiteles és nagyon valóságos módon közelítette meg ezt a mítoszt… ez a film nagy hatással volt rám.

Chloé Zhao

A párosítás nem véletlen, nyilvánvaló nagy szerepet játszott benne az a sok közös hasonlóság. Ikaris és Zack Snyder Supermanje között párhuzamot vonhatunk, kezdve a repülés képességével, a “gyilkos tekintet”, a szupererő és a közel sebezhetetlenség, valamint a hősi képességek mellett mindketten egzisztenciális problémákkal küzdenek, hogy mit jelent “embernek” lenni.

Örökkévalók

További hasonlóság a két film között, hogy a szóban forgó karakterek (Superman és Ikarisz) egyaránt megosztó filmekben szerepeltek. A cikk publikálása pillanatában Az acélember 56%-on áll a Rotten Tomatoes oldalán, az Örökkévalók pedig 48%-on. Az Örökkévalók tulajdonképpen az első MCU-film, amely “romlott” minősítést kapott a kritikákat összesítő oldalon.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Amerika kapitány: Szép új világ
Filmek

Az állítja Giancarlo Esposito, hogy eddig senki nem találta el szerepét az Amerika kapitány: Szép új világban

Giancarlo Esposito már feltűnt az Amerika kapitány: Szép új világ előzetesében.

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.