Örökkévalók

Chloé Zhao a rajongók véleményére kíváncsi, hogy szerintük is az Örökkévalók az MCU legalacsonyabban értékelt filmje

A rendező eddig nem foglalkozott a kritikákkal.

Az Örökkévalók hivatalosan is a Marvel Moziverzum legalacsonyabbra értékelt filmje a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes szerint. Eddig Oscar-díjas rendező eddig nem foglalkozott a “rohadt paradicsom” jelzővel, most azonban Chloé Zhao arról kérdezte a rajongókat, hogy a közösségi médiában mondják el véleményüket a filmről.

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a Marvel Studios egyre magasra emelte a szuperhősök színvonalát, és többnyire tartotta ehhez a minőséget, de egyes alkotások bizonyos tekintetben kilógnak a sorból. Annak ellenére, hogy 2021 év végéig összesen 27 mozifilmet mutattak be, mellette pedig a tavalyi évtől már Disney+ sorozatok is szórakoztatták a rajongókat, a Rotten Tomatoes kritikákat gyűjtő oldalon még egyetlen MCU-s alkotás sem kapott “rothadt” jelzőt… egészen az Örökkévalók című filmig.

A szuperhős kaland megosztóra sikerült, a film neve mellett 47% szerepel, s ezzel ez lett az első MCU-film, amely elnyerte azt a bizonyos a rettegett zöld rohadt paradicsom jelzőt, és ezzel hivatalosan is a franchise legalacsonyabbra értékelt filmje címet.

A Rotten Tomatoes egy tweetben arról kérdezte a rajongókat a napokban, hogy az Örökkévalók valóban kiérdemelte a rohadt jelzőt, s így az MCU sor végére kerüljön kapott értékelések alapján. Chloé Zhao rendező megosztotta a posztot az Instagram-sztorijában, miközben arra kérte a rajongókat, hogy a film január 12-i Disney+ megjelenése előtt szóljanak hozzá a vitához. Nem lehet kellemes érzés, amikor a filmed ennyire vegyes érzéseket vált ki, de úgy tűnik, a rendezőnő jól viseli a megpróbáltatásokat.

Az Örökkévalók majdnem 9000 évet ölel közre, szóval bőven akad mit elmesélni erről a kozmikus utazásról, valamint az Örökkévalók és a Deviánsok harcáról. Bár az Örökkévalók évezredek óta közöttünk élnek, eddig nem fedték fel magukat, de erre a kérdésre majd a filmben kitérnek. Sokan megkérdőjelezték, hogy az isteni lények miért nem harcoltak Thanos ellen, azonban Chloé Zhao rendezőtől megtudtuk a premier előtt, hogy az Örökkévalók csak akkor avatkozhatnak be a harcokba, ha Deviánsok is érintettek benne. Röviden ezért nem láttuk az Örökkévalókat a Thanos elleni harcban.

Rendkívül erős színészgárdával készült a film: Gemma Chan az emberszerető Szirszé, Richard Madden a mindenható Ikarisz, Kumail Nanjiani a kozmikus erővel rendelkező Kingo, Lia McHugh az örökké fiatal, öreg lelkű Szipor, Brian Tyree Henry az intelligens feltaláló, Phastos, Lauren Ridloff mint a szupergyors Makkari, Barry Keoghan mint a magányos Druig, Don Lee mint a hatalmas Gilgamesh, Kit Harington mint Dane Whitman (azaz a Fekete Lovag), Salma Hayek mint a bölcs vezető Ajak és Angelina Jolie mint a vad harcos Thena.

Total
1
Shares
Previous Article
Morbius

A Sony Pictures hónapokkal elhalasztotta a Morbius bemutatóját

Next Article
Thor Natalie Portman

A Thor: Szerelem és mennydörgés legújabb promóciós képén Natalie Portman, azaz a Hatalmas Thor jelmezét csodálhatjuk meg

Related Posts