Főoldal Filmek Chloé Zhao a rajongók véleményére kíváncsi, hogy szerintük is az Örökkévalók az MCU legalacsonyabban értékelt filmje
Filmek

Chloé Zhao a rajongók véleményére kíváncsi, hogy szerintük is az Örökkévalók az MCU legalacsonyabban értékelt filmje

A rendező eddig nem foglalkozott a kritikákkal.

443
Örökkévalók
Forrás: Marvel Studios

Az Örökkévalók hivatalosan is a Marvel Moziverzum legalacsonyabbra értékelt filmje a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes szerint. Eddig Oscar-díjas rendező eddig nem foglalkozott a “rohadt paradicsom” jelzővel, most azonban Chloé Zhao arról kérdezte a rajongókat, hogy a közösségi médiában mondják el véleményüket a filmről.

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a Marvel Studios egyre magasra emelte a szuperhősök színvonalát, és többnyire tartotta ehhez a minőséget, de egyes alkotások bizonyos tekintetben kilógnak a sorból. Annak ellenére, hogy 2021 év végéig összesen 27 mozifilmet mutattak be, mellette pedig a tavalyi évtől már Disney+ sorozatok is szórakoztatták a rajongókat, a Rotten Tomatoes kritikákat gyűjtő oldalon még egyetlen MCU-s alkotás sem kapott “rothadt” jelzőt… egészen az Örökkévalók című filmig.

A szuperhős kaland megosztóra sikerült, a film neve mellett 47% szerepel, s ezzel ez lett az első MCU-film, amely elnyerte azt a bizonyos a rettegett zöld rohadt paradicsom jelzőt, és ezzel hivatalosan is a franchise legalacsonyabbra értékelt filmje címet.

A Rotten Tomatoes egy tweetben arról kérdezte a rajongókat a napokban, hogy az Örökkévalók valóban kiérdemelte a rohadt jelzőt, s így az MCU sor végére kerüljön kapott értékelések alapján. Chloé Zhao rendező megosztotta a posztot az Instagram-sztorijában, miközben arra kérte a rajongókat, hogy a film január 12-i Disney+ megjelenése előtt szóljanak hozzá a vitához. Nem lehet kellemes érzés, amikor a filmed ennyire vegyes érzéseket vált ki, de úgy tűnik, a rendezőnő jól viseli a megpróbáltatásokat.

Az Örökkévalók majdnem 9000 évet ölel közre, szóval bőven akad mit elmesélni erről a kozmikus utazásról, valamint az Örökkévalók és a Deviánsok harcáról. Bár az Örökkévalók évezredek óta közöttünk élnek, eddig nem fedték fel magukat, de erre a kérdésre majd a filmben kitérnek. Sokan megkérdőjelezték, hogy az isteni lények miért nem harcoltak Thanos ellen, azonban Chloé Zhao rendezőtől megtudtuk a premier előtt, hogy az Örökkévalók csak akkor avatkozhatnak be a harcokba, ha Deviánsok is érintettek benne. Röviden ezért nem láttuk az Örökkévalókat a Thanos elleni harcban.

Rendkívül erős színészgárdával készült a film: Gemma Chan az emberszerető Szirszé, Richard Madden a mindenható Ikarisz, Kumail Nanjiani a kozmikus erővel rendelkező Kingo, Lia McHugh az örökké fiatal, öreg lelkű Szipor, Brian Tyree Henry az intelligens feltaláló, Phastos, Lauren Ridloff mint a szupergyors Makkari, Barry Keoghan mint a magányos Druig, Don Lee mint a hatalmas Gilgamesh, Kit Harington mint Dane Whitman (azaz a Fekete Lovag), Salma Hayek mint a bölcs vezető Ajak és Angelina Jolie mint a vad harcos Thena.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz a Deadpool & Rozsomák

Kell aggódnunk, hogy bepisilünk a Deadpool & Rozsomák vetítése alatt?

Vasszív
Sorozatok

Megerősítették a Vasszív 2025-ös bemutatóját

Jövőre érkezik Riri Williams, azaz Vasszív önálló sorozata.

Daredevil
Sorozatok

9 epizóddal 2025 tavaszán jön a Daredevil: Born Again

Felére csökkentették a Daredevil: Born Again epizódjainak számát.