x
Close


Közelgő események

Filmek

Box Office: Világszerte tolongtak a Sikoly VI. vetítéseire, itthon is extra termeket kellett megnyitni

Hiába az X-besorolás, a hétvégén extra termeket kellett nyitni, annyian voltak kíváncsiak a Sikoly-álarcosra.

Box Office: Világszerte tolongtak a Sikoly VI. vetítéseire, itthon is extra termeket kellett megnyitni
  • PublishedMarch 13, 2023

Sokan nem fogadtak volna arra, hogy a Sikoly-álarcos mindenkit kivégez majd hétvégén. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a franchise korábbi részei soha nem kezdtek még ennyire erősen a mozikasszáknál, és úgy tűnik, hogy a Sikoly VI. ezzel behúzta a nyitóhétvégét. A film 44,5 millió dollárt keresett a nyitóhétvégén, ezzel kiütötte a Creed III. részét, és behúzta az észak-amerikai hétvégi bevételi listát.

A Comscore összesítő adatai szerint a Sikoly VI. 44,5 millió dolláros bevétele a legjobb debütálás a Sikoly-franchise-nál, megelőzve a 2000-es Sikoly 3. részt. A film mindössze 35 millió dolláros költségvetésből készült, ami azt jelenti, hogy már most az első hétvégén megtérült a gyártási költség. Itthon is nagyot ment a Szellempofa legújabb mészárlása. A hétvégén 25 168 néző váltott jegyet a filmre, és ezt úgy, hogy csak este 22 óra után vetíthették a filmet. Taps!

A Sikoly folytatása a jegykasszáknál megelőzte Michael B. Jordan Creed III.-ját, amely 27,2 millió dollárt keresett a második héten a mozikban. A film a nagyon erős nyitóhétvége után átlépte a 100 millió dolláros határt az amerikai piacon. Jó úton halad, hogy megelőzze az eredeti Creed és a Creed II. részet, amelyek 109 millió, illetve 115 millió dollárt hoztak.

Ahol már bemutatták, az Adam Driver által vezetett 65 a harmadik helyen végzett a nyitóhétvégén, 12,3 millió dolláros bevétellel. A film költségvetése 45 millió dollár volt, így még hosszú út áll előtte, hogy megtérüljenek a költségek. A filmet Magyarországon a héten fogják bemutatni, és olyan kihívóra talál, mint a Shazam! Az istenek haragja. Nem túl kecsegtető a film szempontjából, hogy a külföldi kritikusok lehúzták a filmet, sokan Driver valaha volt legrosszabb filmjének nevezték – ami nem egyenlő a színész játékával, pusztán a filmet minősítették ilyen alacsony pontszámokkal.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia a 200 millió dolláros amerikai bevétel küszöbén áll, de még nem sikerült átlépnie, mivel a film a negyedik hétvégén csak 7 millió dollárt hozott. A franchise harmadik része 197 millió dollárnál tart az amerikai mozikban, ezzel megelőzte az első részt, aminek bevétele 180 millió dollár volt, de elmarad A Hangya és a Darázs 216 millió dolláros bevételétől.

Az első ötben a Kokainmedve végzett 6,2 millió dollárral, a top tízben pedig még a Jesus Revolution, a Champions, az Avatar: A víz útja, a Demon Slayer és a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság végzett.

Sikoly 6.
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.