Főoldal Filmek Box Office: Taylor Swift filmje bevételi rekordot döntött a koncertfilmek körében
Filmek

Box Office: Taylor Swift filmje bevételi rekordot döntött a koncertfilmek körében

Taylor Swfit koncertfilmjére volt kíváncsi mindenki Amerikában.

390
ws taylor swift 231016 100254

A Taylor Swift: The Eras Tour rekordot döntő nyitóhétvégét produkált az amerikai piacon múlt hétvégén a jegypénztáraknál, mivel a becslések szerint 96 millió dolláros jegyeladással minden idők legjobb nyitását érte el koncertfilmként Észak-Amerikában.

A Comscore jelentése szerint a Taylor Swift: The Eras Tour című film megdöntötte a 2010-es Justin Beiber: Never Say Never rekodját, ami akkor 73,01 millióval debütált a mozikban. Taylor Swift filmjét a tengerentúlon két nagy mozihálózat, az AMC és a Variance is forgalmazza. A nyitóhétvége valamivel elmaradt az előzetes számításoktól, melyek még ennél is nagyobb bevételt jósoltak a filmnek, de már önmagában szép teljesítmény, hogy alig néhány nap alatt megdöntötte a Justin Bieber 99,03 millió dolláros teljes bevételét.

A koncertfilm mellett egy másik közkedvelt alkotásra is veszélyes volt Taylor Swift, amit még 2019-ben állított fel a Joker az októberi megjelenésével. Todd Phillips filmje az első hétvégén 96,20 millió dollárt hozott akkor.

A Variety beszámolója szerint Taylor Swift: The Eras Tour című filmje abból is különleges, hogy csak csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap játsszák majd, mivel a film mögött álló csapat azt szeretné, ha a mozik minél teltebbek lennének és elkerülnék a foghíjas vetítéseket. Más filmekkel ellentétben a film alatt énekelni, táncolni és videózni is lehet, hiszen a szervezők részéről a cél az, hogy olyan érzést teremtsenek ezzel, mintha koncerten lennénk.

Taylor Swift saját maga készítette a filmet, és a jegyeladásokból befolyt összeg 57%-át ő viszi haza, míg a mozi megtartja a fennmaradó bevételt. Az egész őrület még 2023 márciusában kezdődött, és a The Washington Post becslése szerint az 5,7 milliárd dolláros összbevételből akár 4,1 milliárd dollárt is kereshet Taylor Swift.

Messze a második helyen végzett Az ördögűző: A hívő végzett 11 millió dollárral. A filmet a tengerentúlon már második héten játsszák a mozikban, miközben Magyarországra csak múlt héten érkezett meg David Gordon Green legújabb horrorkalandja. Az észak-amerikai összbevétele 44,92 millió dollárra nőtt.

A Mancs őrjárat: A szuperfilm 7 millió dollárral a harmadik helyen végzett, a Fűrész X 5,7 millió dollárral a negyedik, Az Alkotó pedig 4,3 millió dollárral (összesítve pedig két hét után mindössze 73M dollárt hozott Gareth Edwards eredeti sci-fije világszerte) zárta az első öt helyet.

202307x swift 1407 AP23198726852529
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.