Főoldal Filmek Box Office: Óriási nagy bukás az Indiana Jones és a sors tárcsája, egy héttel a premier után lecsúszott az első helyről
Filmek

Box Office: Óriási nagy bukás az Indiana Jones és a sors tárcsája, egy héttel a premier után lecsúszott az első helyről

Indiana Jones kalandjára senki sem kíváncsi a mozikban, inkább egy horrorfilmet választottak a nézők.

307
Insidious: A vörös ajtó

Az idei nyár eddig a nagy meglepetésekről szólt, hiszen a kasszasikerek nem úgy teljesítenek, ahogy arról a stúdiók álmodtak. Júniusban a Flash: A Villám sült fel a jegypénztáraknál, és úgy néz ki, hogy még a DC Studios filmjénél is nagyobb bukás lehet Harrison Ford főszereplésével készült Indiana Jones és a sors tárcsája.

A Lucasfilm egy hete mutatta be az Indiana Jones-franchise ötödik részét, és már a nyitóhétvégén érezhető volt, hogy fényes jövőről nem beszélhetünk. Szerény, vagy inkább csalódáskeltő első hétvége után már megdöntötték az Indiana Jones és a sors tárcsája előző hétvégi bevételét, s a box office lista élére a most bemutatott Insidious: A vörös ajtó álhatott fel. Patrick Wilson rendezésével és főszereplésével a horrofilm 32,6 millió dollárral nyitott az észak-amerikai mozikban, szemben Indy 26,5M dollárjával.

A Comscore jelentése szerint az Insidious: A vörös ajtó, amely a 2013-as Insidious: A gonosz háza folytatása és a franchise ötödik filmje globálisan 64,05 millió dollárral, nemzetközileg pedig 31,4M dolláros bevétellel megnyerte a hétvégi bevételi listát. Az új rész a franchise leggyengébb pontszámait kapta, de ez nem tántorította el a nézőket, hogy jegyet váltsanak az újabb horrorfilmre.

A Lucasfilmet egyedül az vigasztalhatja, hogy az Indy nem sokkal maradt le mögötte, és tulajdonképpen a nemzetközi hétvégi bevételi jegyeladást megnyerte, 31,8 millió dollárt hozott az Insidious 31,4 milliójával szemben. Globálisan az ötödik Indiana Jones-film 247,9 millió dollárnál tart, ebből 121,2 millió dollárt forgalmaztak Észak-Amerikában (ami egyben 56%-os csökkenést jelent a nyitóhétvégéhez képest) és további 126,7 millió dollárt kerestek a filmen az Államokon kívül.

A lista harmadik helyére a Sound of Freedom ért fel, egy igaz történeten alapuló film, amely testvérpárról szól, akiket gyermekkereskedők elraboltak. A film 18,2 millió dolláros jegybevétellel a harmadik helyen nyitott. Az első ötbe befért még az Elemi 9,6M dollárral és a Pókember: A pókverzumon át 8 millió dolláros jegyeladásával. Az idei év talán egyik legnagyobb meglepetése, hogy a fellegekbe magasztalt Flash: A Villám a negyedik hétvégén az első tízből is kiszorult, és ez a 2,2 millió dolláros bevétellel csak a box office 12. helyére volt elég.

Indiana Jones és a sors tárcsája
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.