Főoldal Filmek Box Office: A hatalmas visszaesés ellenére a 2. hétvégén is nyert az Öt éjjel Freddy pizzázójában
Filmek

Box Office: A hatalmas visszaesés ellenére a 2. hétvégén is nyert az Öt éjjel Freddy pizzázójában

Zsinórban 2. hétvégén győztek a robotok az Öt éjjel Freddy pizzázójában.

409
Öt éjjel Freddy pizzázójában
Forrás: Universal Pictures

Nagyobb kihívó hiányában az Öt éjjel Freddy pizzázójában zsinórban vitte a második hétvégét is, és 19,4 millió dolláros bevétellel megnyerte az amerikai jegyeladást. A videójátékok legújabb adaptációja messze várakozáson felül kezdett a nyitóhétvégéjén és behúzta a második hetet is, s bár óriásit esett az érdeklődés, de a gyenge hét ellenére ennyi is elég volt az első helyre.

Eredetileg november 3-án mutatták volna be Denis Villeneuve Dűne-filmjének a második részét, azonban a Warner Bros. nyár végén úgy döntött, hogy a jelenleg is tartó színészsztrájk miatt inkább 2024 tavaszára tolja a premiert.

A Comscore jelentése szerint a film 113,6 millió dollárt ért el Észak-Amerikában és 217,1 millió dollárt világszerte. Elég nagy, 76%-os visszaesést könyvelhetett el azonban a rekordot jelentő nyitóhétvégéhez képest, amikor 78 millió dolláros amerikai és 52 millió dolláros nemzetközi jegyeladással kezdett.

A Taylor Swift: The Eras Tour 13,5 millió dollárral a második helyen végzett a negyedik hétvégén, így az észak-amerikai összbevétel 166 millió dollárra nőtt. Világszerte Taylor Swift koncertfilmje elképesztő, 231,0M dolláros bevételre tett szert.

A Megfojtott virágok 7,0 millió dollárral a harmadik helyen végzett. Martin Scorsese legújabb filmje már 52,3 millió dollárt keresett a tengerentúlon, illetve további 119,2 millió dollárt a nemzetközi mozikból. A negyedik helyen a Priscilla végzett 5,0 millió dollárral, az első ötöt pedig a Radical zárta 2,7 millió dollárral.

Sofia Coppola Priscilla című filmjét, amely az 1985-ös Priscilla Beaulieu Presley és Sandra Harmon: Elvis és én című memoárja alapján készült, továbbra is korlátozott számban és csak bizonyos mozikban vetítik.

Öt éjjel Freddy pizzázójában
Forrás: Universal Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...